לא רק בחמין: 20 מתכונים מחממים עם גריסים

ממרק ירקות פשוט ועד קרופניק עשיר, מנזיד בשר ועד ריזוטו טבעוני, בממולאים או בסלטים. זה הזמן הכי טוב בשנה להשתמש בגריסים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
גריסים, תפוחים ומיני ירוקים. משחק בירוקים בהשראת המטבח הטורקי
גריסים, תפוחים ומיני ירוקים. משחק בירוקים בהשראת המטבח הטורקיצילום: מיכל וקסמן
רותם מימון
רותם מימון

"גריסי פנינה" או פשוט "גריסים", שני השמות שאפשר למצוא כיום על המדפים, הם למעשה שתי גרסאות של אותו חומר גלם: האחת מלוטשת ונוחה יותר לבישול של השעורה והשנייה לא מעובדת (או מעובדת פחות). הגריסים הלא מלוטשים הם אמנם בעלי ערך תזונתי גבוה יותר, ואילו במקרה של גריסי הפנינה מדובר בשעורה אחרי שהסירו ממנה את הקליפה והנבט, ונשארנו עם מעיין פנינים שהעניקו להם את השם.

כך או אחרת, בגרסה המלוטשת או לא, הגריסים הם מחומרי הגלם המזינים ביותר, אך לא רק בזה ייחודם,  אלא גם בעובדה שמדובר במוצר שאפשר לשחק איתו בהרבה מאוד מנות. גריסים עובדים נהדר בתבשילים, אם כי בישול ממושך ירכך אותם עד מאוד (לכן קחו זאת בחשבון אם בניתם על סלט בו הם מתבקשים להיות יותר נגיסים).

גריסים מצוינים גם כחומר מסמיך מרקים ונזידים. גריסים יכולים לעתים להחליף עדשים, אורז, חיטה, קוסקוס או בורגול במתכוני סלטים וממולאים, וכן הם כמובן שחקן חשוב מאוד בחמין. אמנם במדור הפעם נוותר על הטשולנט ונתמקד בשאר הדברים שגריסים יודעים לעשות - מרקים, נזידים, תבשילים, ריזוטו וסלטים, ועוד מנות שאפשר להכין בדיוק כשקר.

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ