16 מתכונים טעימים לשלל ארוחות סוף השבוע החורפי

חמין זנב שור מפתיע או מרק עשבים ובורגול, המטבוחה המתבקשת או השדרוג המיוחל לשניצל הביתי, עוף בתנור חריף ומשוגע או תבשיל בקר ומנגולד: 16 רעיונות שיעזרו לכם לבנות את ארוחות השבת החורפית שבפתח

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מטבוחה של אביגיל מייזליק
צילום: שושי סירקיס
רותם מימון

שישי גשום, שבת קרה - עכשיו צריך להתחיל לשבור את הראש מה מבשלים לסוף שבוע שהוא יציר כלאיים שכזה, בעצם - די ברור מה מבשלים לסוף שבוע כזה: מתחילים עם חלה ומשהו טוב ליד כמו מטבוחה לטבול בה; שני מרקים הכרחיים - אחד כתום וחריף והשני הוא עשיר בקטניות ובעשבים. ממשיכים עם עוד קצת פחמימות מתבקשות - סלט בטטות אפויות ותבשיל של חצילים ותפוחי אדמה פיקנטי שיכול להיות בקלות תוספת או מנה ראשונה למרכז השולחן. נירה רוסו מציעה כמה שדרוגים לשניצל שאין שבת בלעדיו (ועוד כמה הפתעות בפנים) ועוד נציע לחובבי העוף להציץ במתכון בנוסח השטן - לא רק שתגלו שם עוד מתכונים מעולים אלא שזוהי גישה קצת אחרת לעוף בתנור. עוד בעיקריות אסאדו בתנור, שיתגלה לכם כקל ופשוט מאוד להכנה, תבשיל בקר עם מנגולד וגזר - הכי חורפי שיש או פילה דג קליל עם ירקות בתנור - נראה פשוט אבל טעים ביותר. השאירו מקום לחמין המפתיע והמיוחד מאוד של דנה מלמד. ומה בגזרת הקינוחים? ברד פודינג ברוח התקופה, אבל גם קייזרשמרן שכל מי שחזר מווינה ודאי זלל אותו אי אלו פעמים. עוד נציע חטיפי ריזס בגרסה הביתית ועוגת ז'רבו נוסטלגית. כרגיל, אלו רק הצעות - קחו מכאן רעיונות והתאימו אותם לאהבות הפרטיות שלכם. לא משנה מה תבשלו, העיקר שיהיה טעים וחם. למתכונים מומלצים נוספים

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ