מהמלוח למתוק: 20 דרכים להכין מאפינס

סוף השבוע בפתח והגיע הזמן להתחיל לאפות: עוגות קטנות ואישיות, מתוקות או מלוחות - לטבעונים ולאוכלי כל

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים2
מאפינס גבינה עם תוספת גבינת  שמנת ופירות
מאפינס גבינה עם תוספת גבינת שמנת ופירות. פתרון אירוח מושלםצילום: דן פרץ
רותם מימון
רותם מימון

בימינו, כשמדברים על מאפינס מתכוונים בעיקר לעוגות קטנות ואישיות, אך מקורם של המאפינס במאפים קטנים של לחם שנעשה במהירות, בעיקר באנגליה ובצפון אמריקה. המאפינס נאפו מתוקים או מלוחים, עם פירות או עם גבינה, ושימשו כמאפה בוקר פופולרי. המאפין האנגלי נבדל בצורתו מבן דודו האמריקאי המוכר: הוא מלוח ונאפה בצורת דיסקיות עבות בתוך טבעות מתכת ועל פי רוב הוא נחצה לרוחבו ומוגש במילוי חביתה או נקניקיות. את המאפינס האמריקאיים אופים בתבנית שקעים, לעתים בעלת צורה ייחודית, ובדרך כלל בתוספת תפוחי עץ, פירות יער או מקמח תירס. אצלנו זה פשוט הפך לעוגה בחושה קטנה ויצירתית. למאפינס המלוחים אפשר להשתמש בתערובת של גבינות שיש לכם במקרר, אליהן אפשר להוסיף גם זיתים מגולענים, עגבניות מיובשות, עשבי תיבול או אגוזים שבורים. בקיצור, כפי שטענו בעבר, גם בתבנית מאפין קטנה - אין גבול לעוגות שאפשר להכין. למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל של אתר הארץ

חפשו באינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ