הכינו את הכפיות: 16 מתכונים לקראמבל מושלם

קינוח של פירות מקורמלים מכוסים בשכבת פירורי בצק פריך מתוק, ספוגים במעט מיץ או אלכוהול ומעט גרידת לימון, שאוכלים ישר מהתבנית. מישהו באמת יכול להתנגד לזה?

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
קראמבל פקאן טבעוני
צילום: מתן שופן
רותם מימון

לא משנה באיזו עדה בוחרים - “קראמבל” או ”שטרויזל”, הממלכה המאוחדת או האימפריה האוסטרו הונגרית - כך או אחרת מדובר בקינוח קל פשוט וממכר, שרק נראה מסובך מאוד - והיופי הגדול בו שמור למתי מעט מהקינוחים (או העוגות) - שכיף לאכול אותם ישר מהתבנית, הכי רחוק מגינוני השולחן הבריטיים. אז על מה הסיפור? בגדול, מדובר בקינוח המבוסס על שילוב בין פירות מקורמלים לשמיכה טעימה של בצק פירורי, חמאתי, פריך ומתוק. יש מי שמניח את כל זה על קלתית ואז מתקבלת עוגה רבת רושם וזה בסדר לגמרי מבחינתנו. נזכיר במילה - שהקראמבל או השטרויזל, הפכו ברבות השנים לכינוי כולל לפירורים ויש לא מעט עוגות או קינוחים שמתגאים בשכבה עליונה שכזאת. זה לא המקרה הפעם. במקרה הנוכחי, נתמקד בחיבור הנהדר הזה שבין הפירות לבצק הפירורים. עם זאת, צריך להודות בלב כבד - הקראמבל לטעמנו הוא קינוח חורפי נהדר, אך מה לעושת שדווקא פירות הקיץ הולמים אותו יותר? אבל אין מה לעשות, אנחנו עובדים עם מה שיש, רק זכרו - בחורף - אפשר להעזר בתפוחים, בננות ותותים ואילו בקיץ במה לא. מוכנים להתמכר? למתכונים מומלצים נוספים

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ