לפני שהוא נעלם: מתכונים מפתיעים עם ארטישוק ירושלמי

בבורקס, סלט, מרק או תבשיל ואפילו מקורמל מעל עלי בצק - כל המתכונים החורפיים והשימושיים לארטישוק ירושלמי

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מרק ארטישוק ירושלמי
מרק ארטישוק ירושלמי צילום: אנטולי מיכאלו
רותם מימון

בואו נדבר רגע על הארטישוק הירושלמי, השורש הקדום שהוא לא ארטישוק וגם לא ירושלמי. בפועל, זהו שורש של פרח שדומה בצורתו לחמנייה ומכאן שמו העברי "חמנית הפקעות". למעשה, ייתכן שזה מה שהוביל ליצירת השיבוש: שמו הושרש מתרגום שגוי של המילה חמנייה באיטלקית ("ג'ירסולה") שהתגלגלה ל"ג'רוזלם ארטישוק" ומפה לשם, סופח הארטישוק אל ירושלים ואנחנו זכינו מן ההפקר. אחרי קוריוז היסטורי בקליפת האגוז, נדמה שעוד רגע החורף ייעלם ועמו השורש האהוב, לא רק בעיר הבירה. לכן הפעם רק מנות עם ארטישוק ירושלמי, מהפתיח ועד הקינוח. בין המתכונים: חמישה מרקים עם ארטישוק ירושלמי בגרסאות שונות (אחת מהן טבעונית); בורקס עם גבינת עזים או שני סלטים חגיגיים לתפארת - עם ראשד או עם קלמרי ויוגורט שומשום; ארטישור ירושלמי מעושן בחמאה לבנה של מסעדת "מונא" או צלוי עם גחלים כגרסה מתקדמת של השפית שיראל ברגר ל"תפוח אדמה מדורה"; עם טורטליני וערמונים, מעל המבורגר ברוטב יין אדום או בתוך קישואים ננסיים ממולאים; ולקינוח, כשהוא מקורמל מעל דפי בצק עלים עם קרם זעפרן וקראמבל. בקיצור, הכל עם ארטישוק ירושלמי. למתכונים מומלצים נוספים

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ