18 רטבים לפסטה שחייבים להכיר (ולהכין)

מרוטב עגבניות קלאסי, דרך רוזה, אליו אוליו או אלפרדו ועד ראגו בולונז, קרבונרה ופוטנסקה - כל הרטבים שהולכים נפלא על הפסטה. לגזור ולשמור

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פסטה פוטנסקה
פסטה פוטנסקהצילום: ALLEKO / Getty Images/iStockphot
רותם מימון
רותם מימון

עכשיו לוקחים לנו גם את איטליה? די קורונה, די. תעזבי את איטליה שלנו בשקט. אם כן, לא נותר לנו אלא להתנחם בפסטה, כזאת שאפשר להכין בבית ולערוג לאיזו ארוחה מפוארת בבולוניה. בינתיים נתהה איך הפכה הפסטה, מנה איטלקית קלאסית, פשוטה ובדרך כלל קלה להכנה לכל כך אהובה במחוזותינו, כשהיא חוצה תרבויות, זמן ומקום. לכן, הקדשנו את המדור היום רק לה וליתר דיוק, לכל הרטבים הקלאסיים והנצחיים שמלווים ועוטפים אותה. בין המתכונים: רוטב עגבניות גאוני בפשטותו (אך לא פשוט להכנה) של השפית האגדית מרצ'לה חזן שדווקא מתרחק במידה מסוימת מהנוסח הקלאסי; רוטב רוזה הכי מפואר שתכינו אי פעם; רוטב אליו אוליו עם שום ועגבניות צלויות או רוטב שמנת ופטריות; ארביאטה או קרבונרה לפי הגרסאות של "קפה איטליה"; השף אייל שני מציע פסטה פוטנסקה כמעט כמו בנאפולי או את הגרסה שלו לרוטב עגבניות חריף (ושונה מאוד ממה שהכרתם); עוד נביא את רוטב האלפרדו, את הגרסה שלנו לבולונז קל ומהיר (לא בטוח שזה עומד בתו התקן הבולונייזי אבל בשבילנו זה מצוין); וגם פסטות ברוטב לימון, מלנזנה (כלומר חצילים), פירות ים וגם קצ'יו א פפה, קלאסיקה במיטבה ברבע שעה ובבסיסה ספגטי והמון, המון גבינה. במחשבה שנויה, יכול להיות שדווקא בגלל המגוון העצום הזה של רטבים הוא זה שגורם לנו לחזור ולשחק בפסטה שוב ושוב.  למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל של אתר הארץ

חפשו באינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ