18 דרכים להכין עוגיות שוקולד צ'יפס

עוגיות שוקולד צ'יפס מושחתות וענקיות או מעודנות שנגמרות בביס אחד. עם פיסטוקים, מלח מעושן והפתעות אחרות - מי אמר שעוגיות שוקולד צ'יפס הן לילדים בלבד?

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
עוגיות שוקולד צ'יפס של לימור לניאדו תירוש
עוגיות שוקולד צ'יפס של לימור לניאדו תירושצילום: לימור לניאדו תירוש
רותם מימון

ויכוח ניטש לגבי מי המציא את המתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס ולמה בדיוק הוא עשה את זה. אחת הסברות טוענת שככל הנראה מדובר בהמצאה מקרית של אשה אמריקאית ושמה רות וייקפילד, שניהלה אי אז בשנות ה-30 של המאה הקודמת מעין אכסנייה או פונדק דרכים שגולת הכותרת של המקום היתה עוגיות חמאה וקקאו. כמו במקרים קודמים בהיסטוריה של האוכל, גם הפעם כשיום אחד נגמר הקקאו ונמצאה במקומו טבלת שוקולד אותה קצצה הגברת ושילבה בבצק. להפתעתה, שמר השוקולד הקצוץ על מבנהו ולא נמס לתוך הבצק וכך נולדה עוגייה חדשה, רכה, טעימה עד מענגת. אבל זוהי רק גרסה אחת של הסיפור. וייקפילד או לא, ברבות השנים נמתח המתכון והפך קרקע לתוספות פרועות, שונות ומשונות ששמרו על אותו בסיס קבוע: עוגייה חמאתית אך נגיסה מנוקדת בשבבי שוקולד רכים. אל השילוב של קמח, חמאה, סוכר ונטיפי שוקולד נוספו אגוזים למיניהם, קוקוס, מלח גס שנותן עקצוץ וקונטרה לכל המתיקות הזאת ומעבר לו שאר הפתעות ששדרגו את המתכון המקורי, אז את כל אלה ויותר תמצאו ברשימה הארוכה מטה, כולל גרסאות ענק מושחתות או גרסאות אנינות ומעודנות ואפילו פאי שמבוסס על העוגייה האגדתית. אז מי שם מים לקפה? למתכונים מומלצים נוספים

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ