14 דרכים להכין פירה מעולה

ממתכון ביתי למתחילים כולל טיפים חשובים ועד פירה כרובית או שעועית, דלעת או בטטה

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
פירה שגונב את ההצגה
פירה שגונב את ההצגהצילום: Getty Images IL
רותם מימון

כמו במקרה של האורז, כמעט כולם יודעים להכין פירה. אך הדגש הוא על כמעט. ומדוע? כי בדיוק כמו האורז, גם פירה הוא מאכל פשוט ובסיסי לכאורה שעשוי לאבד את דרכו, כשלא מכירים את הכללים (הפשוטים) שהופכים אותו מיציקת תפוחי אדמה למעדן. בדיוק בגלל זה, הקדשנו את אסופת המתכונים לפירה, עבור מי  שניסו וניסו ולא הבינו היכן טעו בדרך, אך גם עבור מי שחיפשו חלופות יצירתיות למחית תפוחי האדמה הקלאסית וניסו למעוך לא רק את הבטטה המתבקשת, אלא גם שומר, דלעת או שעועית. כמובן, תמצאו כאן גם טיפים וכללי אצבע פשוטים שיסייעו בהכנת פירה מהספרים. בין המתכונים: פירה תפוחי האדמה הקלאסי של השף מיכאל כץ, כולל הכללים, צעד אחד צעד (למשל, להתחיל את הבישול במים קרים או למעוך את תפוחי האדמה כשהם חמים); פירה תפוחי אדמה עם תירס ועשבי תיבול מטוגנים או בנוסח אחר, עם חמאת בוטנים; פירה בטטה מפתיע (עם ונית וחלב קוקוס) או פירה דלעת מתקתק; פירה כרובית שהוא חלופה דלת קלוריות למתכון הקלאסי או פירה ירוק ומסתורי. פירה שעועית עם זיתים חמים, שמעניקים לטעמי השעועית ומרקמה הסמיך רכות מסוימת. למתכונים מומלצים נוספים

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ