פשטידה לפסח ב-16 מתכונים מפתיעים

עם גבינות, תפוחי אדמה, ירקות ולא מעט ביצים, מצפון אפריקה ומרומניה, עם מצות או בלי, בשריות או טבעוניות - 16 פשטידות נהדרות לפסח

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
. מעקוד של הדיי עפאים
מעקוד של הדיי עפאיםצילום: דן פרץ
רותם מימון
רותם מימון

וידוי: לכותב שורות אלה יש חיבה עמוקה למעקודה, אותה פשטידת תפוחי אדמה וביצים גבוהה שמגיעה מהמטבח הצפון אפריקאי (בעיקר המרוקאי והטוניסאי) בו היא מככבת לא רק בפסח, אלא כל השנה. כמובן שבחג עושים לה התאמות מיוחדות לפסח והופכים אותה למעט יותר חגיגית, אבל אין כמו להיתקל פתאום בפשטידה תפוחה ופשוט טעימה, גם בארוחת ערב אי שם באמצע השנה. כי מה יכול להיות רע בשילוב של תפוחי אדמה וביצים? כלום כמעט. אז מהן הפשטידות של פסח? בגדול אפשר לצמצם אותן למרובע הזהב: תפוחי אדמה, ביצים, גבינות או בשר. בחלקן מצטרפים גם המצות ו/או האורז על תקן הקמח, אבל כפי שתראו - העידן נטול הגלוטן ובלי הקמח שאנחנו חיים בו, הביא לפתחנו שפע של תחליפים ראויים ביותר, מקמח תירס ועד קמח עדשים וכוסמת. אם אתם אוכלי קטניות הרווחתם שוב. אז הנה כל הפשטידות המומלצות שלנו לפסח, ממעקודה ועד רוקוט קרומפלי, מפשטידת בשר ועד פשטידת פולנטה טבעונית ונהדרת. את חלקן הגדול תרצו גם אתם לשמור לימים שאחרי פסח, כי הן פשוט טעימות בלי קשר לחג. שיהיה חג טעים ושמח. למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ