מה מבשלים בסוף השבוע? 30 רעיונות טעימים

ממנות קלילות למי שאין כוח לבשל ועד לתבשילים חגיגיים כי בכל זאת פסח, אם לא שמתם לב - סוף השבוע התחיל וצריך לאכול משהו. הנה כל הרעיונות הכי טעימים שמתאימים לתקופה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קציצות פול פרסיות
צילום: לימור לניאדו תירוש
רותם מימון
רותם מימון

מ"חופשת קורונה" כפויה לחג בסגר, לעוד סוף שבוע שאחריו יגיע גם חול המועד הכי מוזר שקרה לנו אי פעם, הימים חולפים ונראים כמו דבוקה שקשה להפריד בין חלקיה. מישהו זוכר שסוף שבוע כעת והאם זה משנה בכלל? אנחנו בבית ובקרוב יהיה קשה להוציא אותנו ולא בגלל הקורונה. אז מה נאכל בסוף שבוע זה שעוד לא אכלנו עד עכשיו? מצד אחד, למי יש כוח לאכול משהו כבד ולמי יש כוח לבשל, מצד שני אפשר להמשיך ברוח החגיגית של פסח ולנצל את הירקות הירוקים שיש גם בימים הללו במרכולים ובמשלוחים. בדיוק בין שני קצוות אלה ננוע במתכוני סוף השבוע. מצד אחד מנות של כמה חומרי גלם ויאללה לתנור (כן מנות הדגים, אתן בדיוק) ולמי שעוד נותר כוח לבשל - נאתגר עם אפיית מצות ביתיות (לא הכי כשרות בעולם, אבל תסלחו לנו) או עם שני מיני קובות - קובה צמחונית של הדיי עפאים או הקובה הסורית של פסח שמכינה לימור לניאדו תירוש. בצד הקליל, עוף צלוי בסיר ומפתיע כמה שזה טעים או טאבולה שמכינים עם כרובית במקום בורגול. פטנט שתרצו לשמור גם לימים אחרים. ומה לקינוח? עוגה שוקולדית בטירוף נטולת קמח אבל לא פשוטה כלל וכלל. לשם האיזון - העוגיות הנהדרות ובראשן הבראוניז של הקונדיטורית מאיה כהן. קחו נשימה, זה יעבור מתישהו. למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ