קרקרים ביתיים ב-12 מתכונים קלים וזולים

אחרי שתכינו בעצמכם קרקרים, לא תבינו איך קניתם אותם בכל כך הרבה כסף עד עכשיו

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קרקר פשתן
קרקר פשתןצילום: לימור לניאדו תירו
רותם מימון
רותם מימון

האם בתום טרנד אפיית לחמים, עם בוא היציאה מהסגר ועם העלייה במשקל גם כן, נחזור לחיינו נטולי הגלוטן? ייתכן מאוד. אבל עד שימים אלה יגיעו ובמסגרת מדיניות "עשה זאת בעצמך", שהונהגה אצלנו עם בוא הקורונה לפיה - כל מה שאפשר להכין בבית לא צריך לקנות - כעת הגיע תורם של הקרקרים. האמת היא שבפעם הראשונה בה הכנו קרקרים בבית, תפסנו את הראש והשתוממנו - איך עד היום שילמנו כל כך הרבה כסף על מוצר תעשייתי בינוני, כשמה שהרגע יצא מהתנור שלנו לא רק טעים יותר, אלא גם זול משמעותית.

מאז, אחרי שהבנו את המתכון הבסיסי ואחרי סיבוב מתמשך ברשת גילינו שמרבית הקרקרים, בצורה כזאת או אחרת, מתבססים על חמישה מרכיבים מרכזיים (שאליהם מוסיפים דגנים, אגוזים וזרעונים שאוהבים), התחלנו לשחק והתוצאות מפתיעות בכל פעם מחדש. מעבר לזה, כיף לנשנש אותם ככה סתם מול הטלוויזיה, הם קלים מאוד להכנה ובדרך כלל יש בהם את כל מה שדרוש בשביל להשקיט לרגע את המצפון הקולינרי (בבחינת - היי, זה עדיף על שוקולד, לא?), כאמור: זרעי פשתן או צ'יה, זרעונים למיניהם ושלל גרעינים. אך כפי שמיד תראו יש גם קרקרים שהם לא מאוד בריאותיים, ואפילו טיפה יותר מושחתים. מותר לנו, אנחנו בזמן משבר. למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ