בתנור או במחבת: 24 מתכונים לפיתות ביתיות

שמנמנות או דקיקות, בתנור או במחבת, ממולאות או לאו דווקא: כולם אופים פיתות ביתיות ולחמים שטוחים מרחבי העולם ואין סיבה שגם אתם לא. אחרי זה לא תוכלו לחזור לאחור

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פיתות של רותי רוסו
פיתות של רותי רוסוצילום: זוהר רון

האמת היא שיצאו כמה דברים טובים מסגר הקורונה. אמנם ישבנו בבית תקופה ארוכה, אבל היה לנו פנאי להשתלם בכל מה שתמיד רצינו. בין היתר, הכנו חומוס ביתי ולצדו גם פיתות שהתגלו כמעולות. ומאותו הרגע, שוב ושוב ושוב. פעם בתנור, פעם במחבת ופעם על סאג' בחצר. פעם רכה ושמנמנה במרקם של ענן, ופעם דקיקה. בסופו של דבר הגענו למסקנה שפיתות זה כיף ואין יותר ממה לפחד.

הרגע הזה שבו רואים בפעם הראשונה איך לפתע כיס הבצק מתרומם לו, אין דרך אחרת מאשר לכנות אותו כנס. ועוד לחשוב שמדובר פה על שילוב פשוט יחסית של חומרי גלם פשוטים עוד יותר. בקיצור, אותנו כבר לא יראו עומדים בתור לקניית פיתות. אנחנו מכינים בעצמנו ונציע גם לכם להצטרף ולא להשאיר את זה במסגרת טרנד האפייה בימי הקורונה, אלא להפוך את זה לדרך חיים. כך תדעו אתם מה שמו לכם בפיתה.

כפי שתראו מיד ברשימת המתכונים הבאנו שלל סוגים של פיתות - החל מהמוכרות לנו, דרך פיתות דקיקות מהמטבח הערבי ועד לצ'פאטי, הדורום והלחוח, לחמים שטוחים וטעימים שיכולים לתפקד כפיתה או כלאפה. נחזור ונדגיש, אל תפחדו לשחק עם הבצק. לכו לפי ההוראות ונסו שוב ושוב, עד שיצליח. הפיתות שוות את ההתמדה שלכם.

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ