ליד הבשר או במקום: כל התוספות לעל האש של יום העצמאות

יום העצמאות הוא מזמן לא רק מועד לעל האש בצמתי תנועה, במיוחד בעת קורונה. למי שהבשר הוא לא הכוכב הראשי ביום הזה וגם למי שכן – הנה כל המנות להגיש בצדו או אפילו בלעדיו

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
כרובית צלויה בטחינה ואנשובי
צילום: לימור לניאדו תירו
רותם מימון
רותם מימון

העולם נחלק לשניים – מי שטוענים שכל העניין ב"על האש" הוא בשר, בשר ועוד קצת בשר, וכל השאר. כלומר, אלה שטוענים שאם "על האש" זו ארוחה, אזי הבשר הוא רק עוד שחקן במערכה שמסביבו נעים גם הסלטים, המנות המצטרפות אליו (גם הן, בחלקן נצלות על האש), הפיתות ושלל התוספות.

עבור האסכולה השנייה קיבצנו הפעם רק מתכונים לכל מה שמסביב למנגל שאיננו הבשר – מהחמוצים ההכרחיים, דרך שלל דרכים להכין תפוחי אדמה ובראשם - צ'יפס מתנפח כמו של הפלאפליות של פעם, ואם כבר הזכרנו אותן - גם פלאפל יכול לתפקד כתוספת הולמת - אם לא תחליף, שלל ירקות צלויים (כן, כולל חסה על המנגל), טחינה שאין עוד מלבדה, הצ'ימיצ'ורי והסחוג, הקולסלאו וסלט העגבניות ההכרחי, סלט כרוב ועד לאפה ביתית שתכינו בעצמכם. כי לטעמנו לפחות, המנגל הוא מזמן לא רק בשר על האש.

למתכונים מומלצים נוספים ליום העצמאות

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ