טירמיסו מושלם: 20 מתכונים מומלצים

טירמיסו קלאסי, או קינוח תותים מפואר בהשארת הקינוח האיטלקי ועד גרסה נטולת אלכוהול שאפילו הילדים יאהבו – כל הטריקים והשטיקים שיעזרו להרים את הטירמיסו אל על

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
טירמיסו של פלורינה
צילום: בן יוסטר
רותם מימון

עבור מי שרוצים לגוון את המנות האחרונות עם קינוחים נוספים לצידן – טירמיסו, אותו קינוח שכבות איטלקי המשדך בין בישקוטים ספוגי קפה ורמזים לאלכוהול עם קצף ביצים ומסקרפונה, הוא תמיד רעיון מצוין. יש בו די גבינה כדי להצדיק את שיבוצו על שולחן חג השבועות, על אף שלדעתנו - הוא לא ממש עוגת גבינה. עם זאת, כבר במשמעות שמו – באיטלקית, Tiramisù, "הרם אותי מעלה", יש ערובה להילולה, לא משנה מתי מגישים אותו.

טירמיסו, על אף או אולי בגלל עקרונות היסוד שלו, יכול להיות בעת ובעונה אחת גם עוגת ראווה מרהיבה וגם קינוח קליל בכוסות. כפי שמיד תראו לכל בשלן או שף יש את הגרסה המיוחדת עם ניואנסים קטנים פה ושם שמייחדים אותו מכל קינוח אחר. בהתאם, יש גרסאות ביתיות קלות להכנה ויש גם כאלו מורכבות קצת יותר. כך או אחרת, כל אחת בוודאי תניב תוצאה מעולה שצפויה לענג אורחים רבים בקלי קלות שלא תוכלו להפסיק ליישר. לפני הכל, עבור מי שחוששים מהכנת טירמיסו, הקונדיטור סער אהרוני מציע מתכון לטירמיסו שתמיד מצליח, כולל כמה טריקים נוספים שירימו אותו אפילו עוד יותר גבוה. כך גם מירי רביבו. לאייל שני יש כרגיל גרסה ייחודית משלו והמסעדות האיטלקיות יציעו לכם גרסאות שדבקות במתכון שהכי דומה לארץ המקור. למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ