צ'יפס מושלם: מטוגן, אפוי ולא רק מתפוחי אדמה

כשברוב המסעדות מגישים טוגנים קפואים, הכינו בבית צ'יפס יותר טעים ממסעדה. לכבוד יום הצ'יפס הבינלאומי ולכבוד החופש הגדול - הנה כל הדרכים להכין צ'יפס ביתי, לא רק מתפוחי אדמה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
צ'יפס
בשביל צ'יפס מושלם צריך להתאמץצילום: דורעם גונט
רותם מימון
רותם מימון

חובבי צ'יפס מכורים שכמונו יודעים כבר לספר שבישראל של השנים האחרונות קשה מאוד למצוא במסעדות מנה ראויה שהיא לא תולדה של תפוח אדמה קפוא. הדעה הרווחת זוקפת זאת לזכות או לגנות כניסת רשתות המזון המהיר האמריקאיות לארץ בשנות ה-90, שכן עבורן הוקמו מפעלים המייצרים צ'יפס קפוא ומשם נהפך העניין לתו תקן, כי למי יש כוח לשים עובד שיקלף תפוחי אדמה כל היום כשאפשר לרכוש מוצר קפוא בזול? אמנם השימוש בצ'יפס קפוא מקנה במשך כל השנה את אותו המוצר, אך מצד שני – הנפגע המרכזי הוא הטעם, שכן כל דרדק יודע - לצ'יפס טרי אין מתחרים. ובדיוק בנקודה הזאת אנחנו מעוניינים להיכנס לתמונה, או בקיצור: איך להכין בבית צ'יפס טעים יותר ממסעדה.

על אף שזה נראה כמו המתכון הפשוט בעולם וכמאכל שגם מי שאינו יודע לחמם מים יכול להכין בהצלחה, צ'יפס מושלם דורש השקעה מרובה שחורגת בהרבה מזריקת תפוח אדמה חתוך לשמן חם. המסע אל עבר הצ'יפס הטוב מתחיל כבר עם בחירת תפוח האדמה המתאים ביותר לטיגון (הזנים המומלצים: דזירה ולאורה). בחירה בסוג שאינו מתאים לטיגון תוביל לתוצאה עגומה של רצועות לבנבנות ומדלדלות, ספוגות בשמן ועצובות עצובות. עוד עניין חשוב בדרך לצ'יפס המושלם הוא הטיגון על כל שלביו (כפי שתראו בהמשך הרשימה) וכמובן - רגע ההוצאה המדויק מהאש. כרגיל, במשך השנים זעקו הכותרות כמה צ'יפס הוא השטן ונולדו לו שלל תחליפים - אפויים, מאודים ומנודים. זאת ועוד, גם לתפוח האדמה נמצאו חלופות - חלקן עובדות אך מרביתן רחוקות מהסטנדרט הגבוה שהציב.

לכבוד יום הצ'יפס הבינלאומי המצוין השבוע ברחבי העולם אספנו את כל הדרכים והטיפים להכין הצ'יפס המושלם, זה שיעמוד בתקנים המחמירים של שימוש בתפוח אדמה הנכון ובשיטת הטיגון הנכונה וכן, גם את שלל המתחרים שנולדו לו במשך השנים. יום הצ'יפס שמח לכם.

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ