לא עבודת פרך: מתכונים עם בצק פריך

בקיש או בעוגיות, בטארט או בבורקס, מלוח או מתוק, למתחילים או למתקדמים: כל הדרכים להוציא את הטוב שבבצק פריך, מבלי לפחד

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגיות מגולגלות במילוי תפוחים או תמרים. אין צורך בסוכר
מבוגרים ישמחו לאכול וילדים יתקשו לנחש ממה הם עשויים
עוגיות מגולגלות במילוי תפוחים או תמרים. אפשר גם לאבק באבקת סוכרצילום: מיכל וקסמן
רותם מימון
רותם מימון

לא ברור למה, אבל דווקא לבצק הפריך יצא דימוי מאיים כך שאופים ביתיים נמנעו מלהכין אותו. נכון, הוא לא בצק מסוג כמה ערבובים, התפחה, לישה ולתנור - אלא מצריך עבודה קצת אחרת ולעתים אפייה עיוורת (לא להיבהל, חפשו הסברים במתכונים של מירי רביבו), אבל אם הסבתות שלנו יצרו מהן עוגיות בלתי נשכחות - למה שגם לא אנחנו? בתקופת הסגר האחרונה, בה נראה שכולם מצאו את האור בבצק, גם ידידינו הפריך חווה עדנה מסוימת ואנחנו לא מתכוונים לתת לרגע הזה לחלוף. הבצק הפריך יודע להיות משודך היטב לחומרי גלם מלוחים ומתוקים כאחד, לכן מגיב טוב גם לשוקולד או לתערובת גבינות בפאי. אז בין אם בקיש או בטארט, מגולגל לרולדה, פרוס ושטוח בעוגיות או פשוט ממולא - זה הזמן להניח את המחמצות הרבות שהכנתם ולהתחיל לגלגל בצק פריך. זה הרבה יותר פשוט ממה שאתם חושבים. הנה 22 הצעות מהמלוח ועד למתוק - לבצק פריך. למתכונים מומלצים נוספים

בצק לקיש
שף קונדיטורים אמיר פורת ורוסלה יונה, קונדיטוריית ביסקוטי

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ