מפלפלים ועד כרוב: כל הדרכים להכין חמוצים ביתיים

פעם זו היתה דרך לגיטימית לשימור מזון, היום כולם מתסיסים, כובשים ומעמידים צנצנות - מירקות, דרך ביצים ועד דגים - כל המתכונים לחמוצים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ירקות כבושים בסויה
ירקות כבושים בסויהצילום: דורעם גונט
רותם מימון
רותם מימון

ימי הסגר אמנם אט אט מתחילים להשתחרר ובעתיד הם יישארו (אולי) כאנקדוטה משעשעת שנספר לנכדים ונזכיר לילדים: איך היה וירוס שבגללו ישבנו בבית חודשיים ולמעשה - גרנו במטבח. נראה שעל אף בית לא פסח אתגר אפיית הלחמים, אבל צריך להודות - זה לא האתגר היחיד בו עמדנו בתקופה הזאת - אלא גם בהתססה וכבישה של ירקות. אם הרשת החברתית המועדפת עליכם (כולל טיק טוק) לא התמלאה בתמונות של אנשים חמוצים שמציגים לראווה את צנצנותיהם, אתם חייבים לבדוק מיהם החברים שלכם. סבתא שלי נוהגת להסביר, בכל פעם מחדש, שאין דבר שאי אפשר להחמיץ ושוקעת בזכרונות מבית הוריה בו היתה מעמידה יחד עם אמה צנצנות על צנצנות עם הכל כמעט (והיא לא מגזימה). בקיץ החמיצו חצילים, אבטיח ועגבניות. בחורף כבשו כרוב וכרובית כי אסור לבזבז מה שיש בעודפים. לפעמים היו שומרים את זה עונה שלמה, כשגילו יכולת איפוק מרשימה. בזמננו שופעי הירקות כמעט כל השנה, הצורך לכבוש ולהחמיץ, להתסיס ולשמר מגיע ממקומות אחרים כמעט. יותר בריאותי, יותר הרפתקני, יותר קולינרי ופחות הישרדותי. עד שהגיעה הקורונה והראתה לנו מה זה הישרדות. היום כבר פחות קוראים לזה החמצה, אלא יותר התססה וכבישה. בסדר, טהרנים - בשבילנו הם יישארו תמיד חמוצים. לכבוד סבתא והימים שעוד נותרו לנו בבית (בתקווה שנשמור כמה הרגלי אוכל לימות השגרה), הנה כל הדרכים כמעט להכין ירקות חמוצים, מותססים וכבושים בבית. לקינוח, לטובת המכורים - הבאנו גם מתכונים לדגים כבושים. אמנם מדובר בצורה אחרת לגמרי של התססה וכבישה, אבל העיקרון המנחה הוא זהה. למתכונים מומלצים נוספים

ליים
שניר אנג סלע, שף אורח, מסעדת גוז' ודניאל

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ