20 מתכונים לחריימה ודגים חריפים

מרוקאי, תוניסאי או טריפוליטאי? האמת היא שזה לא מאוד חשוב - כל עוד כולם מסכימים שאין כמו לפתוח ארוחת שישי עם דגים ברוטב אדום וסמיך שמנגבים עם חלה טרייה. הבונוס: חריימה טבעוני

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דגים מרוקאיים חריפים
דגים מרוקאיים חריפיםצילום: אייל טואג
רותם מימון
רותם מימון

אנחנו נכנסים אל המדור הזה בידיעה שהולך להתחולל פה קרב עקוב מפפריקה ורסק עגבניות, אודות הגדרת החריימה ושיוכו למי מעדות צפון אפריקה. לא משנה איך נגדיר את הדג ברוטב, מישהו יחלוק על דעתנו, יציע חלופה או הסבר משלו, ולבסוף יפטיר שאנחנו לא מבינים כלום מהחיים. התוניסאיים והטריפוליטאים אולי יקראו לו חריימה, המרוקאיים יקראו לו דג מרוקאי וכל בית בעצם יציע גרסה משלו, דומה וקצת שונה, כפי שמיד תוכלו לראות - למה שנראה מרחוק די זהה: דג שהתבשל בתוך רוטב אדום בוהק, סמיך ועמוס פפריקה ומעכשיו - בכל עדה אלו הניואנסים - עם פלפלצ'ומה או בלעדיה, עם גמבות או בלעדיהן, גרגירי חומוס או לא, יותר חריף או יותר מתקתק - ברוח התקופה, הגבולות נפרצים ובמטבח הביתי - בסופו של דבר - הכל אקלקטי, פתוח להשראות עם או בלי קשר למקור. אנחנו מודיעים קבל עם ועדה: מותר לקחת ולערבב בין המתכונים לפי הטעם ופתיחות הראש. כך או אחרת, רוצו לרכוש או לאפות חלות - יש דגים ברוטב השבת. למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ