16 דרכים להכין תפוחי אדמה בתנור

גם אם ל"ג בעומר הופקע מאיתנו ולא נוכל לנשום הערב את ריח האש - אפשר לראות את חצי התבנית המלאה: אין כמו תפוחי אדמה צלויים בתנור. עם רוטב ובלעדיו, הנה 16 דרכים להכין תפוח אדמה בתנור

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
תפוחי אדמה מעוכים
רותם מימון
רותם מימון

מה כבר ביקשנו, מדורה קטנה עם תפוחי אדמה מפוחמים בסופה? כנראה שזו היתה בקשה מוגזמת מדי. גם אם ל"ג בעומר הופקע מאיתנו ולא נוכל לנשום הערב את ריח האש - אפשר לראות את חצי הכוס המלאה - זיהום האוויר נחסך מאיתנו, כמו העשן הצורב והפיח שנשאר עוד שעות רבות אחרי שנגמרות המדורות. והכי חשוב - גם אם אין אש - איש לא יוכל לקחת מאיתנו את הפחמימות הצלויות האהובות ביותר - תפוחי האדמה. נכון, צריך להודות: לתפוח אדמה צלוי בתנור אין את אותו האפקט שיש לתפוד מפוחם ומעושן, שיצא הרגע מהמדורה בטמפרטורה חורכת חך. מצד שני, אנחנו מכירים כמה אנשים שטוענים שתפוחי אדמה במדורה מוערכים יתר על המידה ונגועים בקצת יותר מדי סנטימנטליות ילדותית. יכול להיות שכולם קצת צודקים וגם טועים, אך לא משנה באיזו אסכולה אתם: אין כמו תפוחי אדמה בתנור. לא צריך תירוצים של ביטול מדורות כדי להתענג עליהם - בימות משבר, חול או מועד. מעבר לזה, ככל הנראה מדובר במנה הכי קלה שיש, ועל אף הגרסאות הרבות להכנת תפוחי אדמה בתנור - גם הבשלן הגרוע ביותר, יצליח להכין מהם מעדנים. למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ