מה עושים עם שאריות של גבינות שנשארו לכם במקרר? מאפים

מבורקס ארטישוק וגבינת עזים, דרך מאפה בוקר יווני או מאפה מקרוני וגבינה כל-אמריקאי ועד עוגות שמרים ריחניות – כל הדרכים הראויות ביותר לנצל שאריות גבינות

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
גוז'ר
גוז'רצילום: דרימסטיים
רוני קשמין
רוני קשמין
רוני קשמין
רוני קשמין

כבר שנים ששבועות הוא החג בו חוגגים את הגבינות. אנחנו לא נקרא תגר על הדבר או נתעקש לחגוג מלוא הטנא, אבל בבוקר שאחרי תמיד מתעוררת השאלה: מה לעזאזל חשבנו כשהכנו כל כך הרבה אוכל, ומה עושים עם כל שאריות הגבינה שיש לנו במקרר? ובכן, נציע את הבלתי נמנע – לשדך אותן לפחמימות. במילים אחרות, חכו רגע עם הדיאטה, כי איגדנו הפעם רק מתכונים מצוינים למאפים עם גבינות, עם בצק או בלי. בין המתכונים: מאפה בוקר יווני מופלא בשם טירופיטה או גוזלמה ופרוז'לדה מטורקיה; קאדה כורדי עשיר בגבינות להתפקע בשתי גרסאות או רולדת שמרים עם תרד ועגבניות מיובשות שהגבינה לא גונבת את ההצגה בה; מאפה מקרוני וגבינה כל-אמריקאי או לחם גבינות שכיף לתלוש ולבצוע עוד ועוד ממנו; קלצונה ממכר (ממכר מאוד אפילו), בורקס ארטישוק או שבלולי פילו. אה, ויש גם צמד עוגות שמרים ריחניות לקינוח. בקיצור, כל פחמימה וגבינה שכדאי וראוי לטרוף בשבועות ובכל עת או עונה. למתכונים מומלצים נוספים לשבועות

רוני קשמין

רוני קשמין

כתבת ועורכת משנה במדור האוכל של הארץ

באינסטגרם: https://www.instagram.com/roni_kashmin/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ