אספרגוס: מתכונים מומלצים עם הירק המלכותי של העונה

רגע לפני שהוא נעלם, מיטב השפים והמתכונאים מסבירים: מה עושים עם אספרגוס?

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אספרגוס
אספרגוסצילום: מוטי מילרוד
רותם מימון
רותם מימון

בימי חיינו נטולי העונות, בהם אפשר להשיג אבטיח בינואר ותפוזים באוגוסט, טוב שיש מדי פעם כמה וכמה ירקות ופירות שאינם הולכים עם הזרם ושומרים בהפגנתיות על עונתיותם. כך למשל האספרגוס, שהחל ממרץ ועד סוף יוני נקטף ומככב בשווקים, על אף הדימוי החורפי שלו.

האספרגוס יכול להיות ירוק, לבן או סגול ואילו בטבע, בעת עונת הליקוט והגשמים אפשר למצוא גם את גרסת הבר, בה הוא דקיק יותר מעיפרון ושונה למדי מזו שמוצאים במכולת או אצל הירקן. נכון, בימינו אפשר למצוא אספרגוס כל השנה בסופרמרקטים, אך הגבעולים שלו טובים ביותר וטעימים ביותר בסוף האביב ותחילת הקיץ, לכן הוא בשיא עונתו בימים אלה והוא ראוי לרכישה עד סוף יוני. אחרי זה? בדקו היטב את התוצרת. ככלל, אספרגוס מאבד את המתיקות שלו ככל שמתרחקים מזמן הקטיף שלו, על כן מחוץ לעונה הוא עשוי להיות מריר ועצי. בבואכם לרכוש אספרגוס הקפידו לבחור גבעולים ירוקים בהירים עם מעט גוון סגול. חפשו גבעולים בעלי עור חלק, אחידים בצבעם והקצה המפורסם שלהם יבש וקומפקטי. הימנעו מגבעולים נבולים או מצומקים. גבעולים כאלו אינם טריים וכנראה השתמרו במקרר במשך זמן ארוך. 

את האספרגוס אפשר לבשל כפי שהוא (2-3 דקות במים רותחים), או לקלף את הקליפה (עם קולפן תפוחי אדמה) כדי להפוך את הגבעולים לרכים יותר. ניתן לאכול אותו צלוי על הגריל, מאודה, או מטוגן. הוא הולך מצוין עם רוטב הולנדייז או וינגרט הדרים, או כפי שאהבו הקיסרים עם חמאה מומסת, פרמזן או גבינת פקורינו וכיאה לירק מלכותי גם במתכונים בסגנון צרפתי. הוא עשיר בסיבים תזונתיים, אינו מכיל שומן או כולסטרול והבונוס: רק 4 קלוריות לגבעול. הנה כמעט כל מה שאפשר לעשות איתו.

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ