מתכונים לארוחה ים תיכונית של סוף שבוע

ממולאים יווניים או לחמעג'ון טורקי, מזטים תוניסאים או ספיחה מסוריה, קציצות מקפריסין ופסטה מסיציליה. בקיצור, כל מה שטעים סביבנו ומתאים לשולחן ים תיכוני

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
המזטים של ישראל קבלה.
המזטים של ישראל קבלה. באוכל, כמו באמנות, הדברים הטובים ביותר הם אלה המתרחשים לאט
רותם מימון
רותם מימון

אם נשים לרגע את עצמנו במרכז התמונה, אין ספק שאנחנו מוקפים באוכל טוב. בכל פעם כשעולה השאלה (והיא עולה הרבה לאחרונה) - של מי האוכל הזה? נוצרת מלחמה קטנה וענייני ניכוס וקולוניאליזם מוציאים את החשק מהאוכל. לקראת סוף השבוע, אנחנו מציעים להניח לרגע את המלחמות האלה בצד ולראות דווקא את הפן החיובי שבנקודה בה אנחנו עומדים. הגבולות מטשטשים ואוכל יהודי מתערבב עם ערבי, צרפתי עם איטלקי, מרוקאי עם תוניסאי וטריפוליטאי, טורקי ויווני, סורי ולבנוני, הכל מכל ואיזה אוכל נהדר שזה יוצר. לו רק היה זה מיתרגם לעניינים פוליטיים, המצב של כולנו היה טוב יותר.

אם הפוליטיקאים לא בעניין, אנחנו נהיה אלה שניצור את הגשר הזה במטבח הפרטי שלנו, עם קצת השראה מכל מה שטעים לאכול במרחב שמסביבנו: מזטים עם חלות מתוקות, מאפים, פסטה סיציליאנית, לחמעג'ון וספיחה, קציצות מקפריסין ובגזרת התבשילים סופריטו וממולאים, לאנשי הדגים נציע מנות שופעות עגבניות ולימונים ולקינוח - בסבוסה, כנאפה, עוגות עם פיסטוקים, צנוברים וכל מה שהוא ים תיכוני. מה צריך יותר מזה? למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ