28 מתכונים עם משמשים לעונת הקיץ

רגע לפני שהם נעלמים מהמדפים: כל המתכונים שאפשר להכין עם משמשים - מריבה ועד קארי, למרות שהכי טעים לאכול אותם כמו שהם

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
משמשים קטנים במילוי בשר
משמשים קטנים במילוי בשרצילום: מיכל וקסמן
רותם מימון
רותם מימון

בימינו אנו, בהם אפשר להשיג אבטיח בינואר וכרובית באוגוסט, טוב שיש מי שעוד לא נכנע לתכתיבי הצרכנות ושומר על עונתיות מופגנת, גם אם מדובר במופע קצר ומרהיב. אז פלאי הטכנולוגיה וההנדסה הצליחו להרחיב את עונת העגבניות ולמתוח אותה לכל השנה, כך גם את הפלפלים. אבל מה עם המשמשים? הם נותרו עדיין מהפירות האחרונים שמופיעים לזמן קצר על המדפים שלנו ולא נספיק למצמץ והם ייעלמו כלעומת שבאו. רגע לפני שזה קורה – נציע ספיישל מיוחד עם משמשים, למרות שנחטא לעצמנו כאן - ראשית, אין כמו לאכול משמשים טריים, ככה, כמו שהם.

לימור לניאדו תירוש מכינה ריבת משמשים מהחלומות שיכולה לבוא להשתלב עם מנות כמו עוף וכמובן על גלידה, בטארטים ובעוגות, בכריך עם גבינת עזים ובכלל טוב שיש אותה במזווה. גם אייל שני מכין ריבת משמשים בדרכו ומשלב אותה בקינוחים ובטארט, אבל מעדיף לאכול אותה כמו שהיא. בחורף, תודו לעצמכם שהכנתם אותה. מיכל וקסמן מנצלת את העונה לטובה משמשים ממולאים בבשר וגם לעוגה נוסטלגית של אמא. להדיי עפאים המשמשים יזכירו לעולם ועד את טעמי הילדות ועל כן הוא מכין מהם עוגת מרנג וגלידת יוגורט ביתית שממש לא צריך מכונת גלידה בשבילה. אורה קורן מכניסה את המשמשים לעוגה קלה שאי אפשר להפסיק לאכול אותה. הצעה אחרת, מהכיוון המלוח דווקא לוקחת את המשמשים ומכניסה אותם לסלט מלוח-מריר-מתוק מעודן מאת הבלוג "פתיתים". דורעם גונט מציע מרק קר או שטרודל תפוחים עם משמשים ופיסטוק. עלי בצק פריכים, מילוי רך וחם ומעט קצפת או גלידת וניל בצד. פשוט להכנה וטעים טעים. מה צריך יותר? 

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ