מגספצ'ו ועד עוגות: 22 מתכונים קיציים עם אפרסקים

ממרק קר ועד קוקטיילים, מסלטים וכן - גם בעוגות וקינוחים, כולל הלהיט התורן בקיץ הנוכחי - אפרסקים צלויים. אל תגידו שלא אמרנו - הנה כל הדברים שאפשר לעשות בדיוק עכשיו עם אפרסקים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
טארט טאטן אפרסקים
צילום: דן פרץ
רותם מימון
רותם מימון

אם יש דבר שבשבילו שווה לחכות לקיץ הישראלי אלו הפירות שלו. על המשמשים חגגנו כבר כאן ומקווים שגם אתם. בתקופה הקרובה נעבור פרי פרי ונוציא מכל אחד מהם את מיטב המתכונים, כי חוץ מלאכול אותם כמו שהם (שזה הדבר הכי טוב שיש בסופו של דבר), אפשר לנצל אותם גם במטבח ולהרוויח עוד כמה מנות, לאו דווקא מתחום הקינוחים. היום הגיע תורו של האפרסק. 

האפרסק, אהובנו, הגיע לאזורנו בתקופת האימפריה הרומית - אך שורשיו נעוצים עמוק עמוק במזרח הרחוק, אי שם בסין וממנה נדד יחד עם סוחרים דרך איראן (אז פרס) והכה בה שורשים ומשם במסעות כאלה ואחרים עד לאזורנו. התיישב כאן ומאז נדמה שאין הקיץ הישראלי שלם בלעדיו. בתודעה שלנו אפרסק עסיסי מושלם מאין כמוהו לקינוחים, זה נכון אבל לא מדויק. האפרסק הצהוב יותר הוא המתאים מבין הזנים אותם ניתן למצוא בארץ לקינוחים, אך למאפים מלוחים האפרסק הלבן הוא זה שנותן את מגע הזהב שלו, עם בת טעם מתוקה-חמצמצה. את האפרסק הלבן כדאי לשמור לבישול, אך גם בסלטים הוא נותן עוד קצת פריכות ייחודית לו. לבן או צהוב, לבסוף כשהם בשלים בשלים - אין כמו לשלב את האפרסק בעוגה בחושה. הכי פשוטה שיש, אבל גם הכי טעימה. הנה כל מה שאפשר להכין עם אפרסקים, ממרק קר ועד קוקטיילים, מסלטים ועד קינוחים והלהיט התורן בקיץ הנוכחי - אפרסקים צלויים. אל תגידו שלא אמרנו. 

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגיות קשורות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ