הפסטו עושה קאמבק ואלו המתכונים הכי טעימים ממנו

פסטו, הרוטב האיטלקי, שכיכב במתכוני ראשית שנות האלפיים חוזר ובגדול. הגיע הזמן להיזכר כמה קל להכין אותו וכמה טעים לשלב אותו בשלל מתכונים, מסלטים, מאפים ועד פסטה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פסטו כוסברה
רותם מימון
רותם מימון

רוטב פסטו, אם אפשר להגדירו כך, היה כוכב העל של הקולינריה העולמית אי שם בשנות ה-90 ובעשור הראשון של שנות האלפיים. כל מי שחש עצמו בשלן צמרת נהג לספר איך בביקור האחרון באיטליה הוא טעם את הפסטו ורץ מיד לשחזר בבית ומאז הוסיפו אותו ללחם, פסטה, עוף או דגים ואפילו בחטיפים - בקיצור, אי אפשר היה לברוח ממנו. וכמו בכל טרנד, גם מי שכוכבו דרך יכול להיעלם כמות שבא. נכון שפה ושם הוא צץ עדיין, אבל הרוטב האיטלקי יצא מהאופנה.

אבל כמו שקורה תמיד, צריך שמישהו אחר ייזכר בכמה הוא רוטב נפלא בשביל לשחזר את הצלחתו. וכך קרה שוב, הפעם היה זה הניו יורק טיימס שנזכר בפסטו בסגנון של גנואה וקרא לקוראיו לחזור ולבשל עמו. ובצדק. יש לו טעם של חופשה באיטליה וכמה בא לנו ימים שפויים בהם אפשר לטוס לחופשה בארץ המגף. לרוטב או לממרח פסטו בסיסי כל מה שצריך זה עלי בזיליקום טריים, חופן צנוברים, שום, גבינת פקורינו או פרמזן ושמן זית משובח. פעם כל אלה היו נכתשים במכתש ועלי עד קבלת משחה סמיכה, היום אפשר במעבד מזון להגיע לאותה תוצאה בלי מאמץ. כמובן שהאבולוציה לא פסחה על המתכון והשפעות מכאן ושם זלגו אליו וכך נולדו גרסאות טבעוניות ועם פטרוזיליה, פיסטוקים ומה לא. אז איך מכינים פסטו? ומה מכינים עם רוטב פסטו? הנה כל המתכונים. למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ