מתכונים לארוחת דגים משובחת מכל מה שיצא עכשיו מהים שלנו

זה הזמן להניח את הסלמון שלכם בצד. באופן לא מפתיע לימים המתחממים, אפשר למצוא כעת בשווקים ובחנויות הנבחרות לא מעט דגי טונה בלו פין, אלבקור, מרמירים, מליטות, שרימפס קריסטל וסרטנים כחולים ואלו המתכונים הכי טובים שניתן להכין מהם

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ים תיכון בצלחת: סשימי בצלים ואלבקורצילום: תומר אפלבאום
רותם מימון
רותם מימון

בימים האחרונים נדמה שלא רק המסעדות יצאו מהסגר, אלא גם הדגים שבים שלנו. בשקט בשקט, ובכל מפגש עם שף שקרה לנו לאחרונה עולה אותו המשפט - "לא ייאמן, איזה דגים יוצאים עכשיו מהים". בכך הם מתכוונים לשפע לא אופייני לתקופה הזאת בשנה. ומה יוצא בימים אלה מהים שלנו ובכמויות? טונה בלו פין שנמצאת עכשיו בשיאה, כמו גם האלבקור, הקלמארי הים תיכוני, שרימפס קריסטל וסרטנים כחולים, פה ושם פלמידות אדומות, מליטות, ברבוניות ומרמירים. לא מבריכות ולא מחוות גידול חקלאיות, אלא מעומק הים, בהתאם להוראות ולהגבלות הקיימות כעת על הדיג בישראל (שיתחדש בקרבת החוף בסוף החודש). כל זה גרם לנו להיזכר בפרויקט האגדי "52 שבועות - 52 דגים" ובו סקר הדייג גיל ססובר את מיטב התוצרת מהים שלנו ושידך אותה בכל שבוע לשף אחר. אי לכך ובהתאם לזאת, המדור היום מוקדש לכל הדגה המעולה שיוצאת כעת מהים התיכון והיא במיטבה.

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגיות קשורות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ