מה עושים עם תירס טרי?

התירס הטרי מתוק עכשיו במיוחד וזה הזמן להכניס אותו למטבח. אז מה מכינים מתירס טרי? לחס תירס מושלם של אורנה ואלה, פולנטה מפתיעה ומהירה, סלטים, לביבות, פשטידות ואפילו רביולי

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
תירס על הגריל
תירס על הגרילצילום: דודו בכר
רותם מימון

לכל אחד יש את מבשרי הקיץ שלו. בעבורי, נסיעה לאורך שדות התירס של עמק חפר, היא אחד הסימנים המובהקים לבואו של הקיץ. המרחבים נצבעים בירוק כהה, חריג למדי, בחום הזה שמצהיב הכל. בסוף השבוע מצאנו באחד משוקי האיכרים בארץ תירס לבן והוא התגלה כפצצת מצרר מתוקה בפה. אנחנו נשמח לאמץ אותו בקיץ הקרוב. התירס האהוב מצטרף לשורה ארוכה של ירקות ופירות שאנחנו אולי פוגשים במרכולים במשך כל השנה, אך ראויים להיאכל בעונתם בלבד, כי אין הרבה דברים מענגים כמו הדגן הצהוב (ולבן) בעונתו.

אם תאכלו אותו זמן קצר לאחר הקטיף שלו (חפשו ברשת חקלאים שמוכרים את סחורתם באופן ישיר) - תזכו למנה הגונה של מתיקות מענגת, שתירס שנמכר בסופרמרקט בעונת החורף יתקשה לספק. תירס טרי אפשר לאכול כמו שהוא (כן - חי) ממש כמו ירקות אחרים, או לבשל למשך זמן קצר במים רותחים (כדקה לתירס טרי טרי ועד לחמש דקות ויותר לקלח שיצא מקירור).

ומה במתכונים הפעם? קצת מהכל, מהקל אל הקשה - מסלטים ואופציות שישדרגו את האפשרות לאכול את הגרגירים כמו שהם ועד לרביולי ממולא בקרם תירס טרי של אביב משה. ובאמצע - פשטידות וחטיפים שבתום העונה תוכלו לחזור ולעשות אותם עם גריעיני תירס מקופסה. כמו כן תוכלו להכין גם את הדבר הכי טעים מתירס טרי - וזה הפולנטה. אם חם לכם מדי לדייסה התירסית - הצעת ההגשה שלנו היא לסור אל המזגן ולהנמיך טמפרטורות ולהיכנס למטבח. זכרו, מחוץ לעונה - מרבית המתכונים שמיד תראו יעבדו גם עם תירס קפוא או משומר.למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל של אתר הארץ

חפשו באינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ