20 מתכונים לקציצות דגים פשוטות וטעימות

מבין כל המתכונים לקציצות, נדמה שאין כמו אלה עם הדגים כדי לצלוח את הקיץ. אפויות או מטוגנות, עם רוטב אדום או עם קארי, תאילנדיות או מרוקאיות: כל הדרכים להכין קציצות דגים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קבב דגים ואריסה
צילום: תומר אפלבאום
רותם מימון

ירימו את ידיהם מי שאינם אוהבים קציצות. כשהן שוחות ברוטב, מטוגנות או אפויות - אין להן הרבה מתחרים קולינריים. ואם צריך לבחור מבין שלל האפשרויות לקציצות לצלוח איתן את הקיץ - אנחנו בוחרים בדגים. למה? יש בקציצות הדגים משהו מאוד ים תיכוני (גם כשמכינים אותן עם דג מאוד לא ים תיכוני כמו הסלמון או משדכים לרוטב כמו הקארי), פשוט למדי, קליל ונינוח אפילו - שמתאים מאוד למזג האוויר שדורש משהו לא מאוד מכביד על הבטן. עד כדי כך ים תיכוני שבחלק מהמקומות המירו את השם קציצות בקבב. 

בין המתכונים הפעם בחרנו ללכת על כל קשת ההתמחויות, כלומר - מצד אחד, מתכונים קלים מאוד שנועדו בעיקר להשביע את תיאבונם של הילדים (חלקם אפילו עם שימורי טונה או עם סלמון) והם מתאימים במיוחד ליום יום. מצד שני - מתכונים מעט יותר מורכבים שמוכיחים שקציצות הן לא רק משהו שמתקינים בשתי דקות עבודה וכדאי להקדיש להן יותר מרגע של מחשבה במטבח. המתכונים הללו מתאימים מאוד לארוחות קצת יותר חגיגיות, נגיד. כך או אחרת, הנה 20 דרכים להכין קציצות דגים, כולל קבב.

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ