טפיוקה: 20 מתכונים מומלצים

פתאום כולם התחילו להשתמש בטפיוקה. במרק חם או במרק קר, בדמפליג או בלחמניות וכמובן במגוון גדול של קינוחים: 20 דרכים להכין טפיוקה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
טפיוקה "פינה 
קולדה" (וירג'ין)
צילום: מתן שופן
רותם מימון
רותם מימון

פתאום כולם עושים טפיוקה. יכול להיות שזה העידן נטול הגלוטן שאנחנו חיים בו, או דווקא הזיקה לטבעונות ובמקרה הספציפי של ישראל - החיפוש אחר אפשרויות נוספות לסיום ארוחה בקינוח שאינו כולל חלב, חמאה או שמנת - הביאו את הטפיוקה לפריחה ממשית במחוזותנו, משל היינו ילידי ברזיל או תאילנד. 

בכל מרכול היום אפשר למצוא את הטפיוקה במופע הנפוץ ביותר שלה - פנינים. זוהי כמובן אינה צורתו המקורית של השורש, אלא עיבודו. אך עם הזמן אפשר כבר למצוא על המדפים את הטפיוקה בכמה וכמה מופעים. למשל טחון כקמח, ממנו מכינים לחמניות נטולות גלוטן או דמפלינג. אפשר גם למצוא פניני טפיוקה קטנטנות למשל, אותן כדאי להשרות במים או בחלב לשעה לפחות לפני הבישול. מראה נפוץ נוסף הוא של פניני הטפיוקה הגדולים יותר, שנראים כמו כדורים צבעוניים או לבנים. במקרה הזה מדובר בפנינים מהירות בישול שאינן זקוקות להשריה. כך או אחרת, פניני הטפיוקה פתוחות למגוון עצום של טעמים, מהמלוח ועד המתוק, אך בעינינו אין כמו לשדך טפיוקה עם חלב קוקוס, הרבה קרח ופירות טריים. אם לא נוכל לטוס לתאילנד, לפחות נרגיש לרגע שם. הנה, כמעט כל מה שאפשר לעשות עם טפיוקה.

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגיות קשורות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ