24 מתכונים לאנטיפסטי חלומי

בסלט או מעל פוקצ'ה, פלפלים קלויים שלא מלכלכים או דלועים שלא מתפספסים, אנטיפסטי של ערב קיץ או הנוסח האולטימטיבי של אייל שני

דלעות צלויות עם שום ותימין
דלעות צלויות עם שום ותימין
רותם מימון
רותם מימון

"האנטיפסטי, המאזטים, הסושי והסאשימי, הטאפאס והסמורגסבורד הם כולם אוכל קטן, בגודל אנושי ואישי שבו חומר הגלם במערומיו הוא מקור של אושר ותודה, שמרחיב לרגע את החיים של האנשים שיושבים סביבו", כתב בסגנונו האישי והייחודי - השף אייל שני, אז במדור המתכונים שלו ב"הארץ". אמנם כשאומרים באיטליה "אנטיפסטי" הכוונה היא לכלל המתאבנים והמנות הראשונות שמגיעות לפני המנה העיקרית, ושם מדובר בירקות, גבינות ונקניקים, שנועדו בעצם לעורר את התיאבון ולפתוח את הארוחה.

עם זאת, בארץ הפך המונח "אנטיפסטי" לכינוי לירקות. במקרים רבים, קלויים. עם כל הכבוד (ויש כבוד) לאיטלקים, אנחנו ניצמד להגדרה הישראלית המחודשת (ויסלחו לנו גם הטהרנים) ונגיש פה כמה עצות לאנטיפסטי בתרגום מקומי.  ירקות קלויים לטעמנו הם הפתרון היעיל לניצול כל אותם חומרי הגלם העזובים, העייפים והמסמורטטים וכרגיל הם גם עשויים להיות פתיחים מעניינים או ארוחות שלמות כשאין ממש זמן וצריכים להכין משהו בחמש דקות בשיטת שגר לתנור ושכח.

בין המתכונים הפעם: סלט אנטיפסטי פריך, קליל ורענן; שיפודי אנטיפסטי צבעוניים ומהירים; מנה דלת קלוריות ועשירה בטעם של עגבניות בתנור עם בצל ושום או גזרים בתנור בזיגוג מייפל וחרדל; פלפלים קלויים ולא מלכלכים או תבנית מלאה בטטות ובצלים מקורמלים; סטייק כרוב וכרובית, בצלים בטונה ובלסמי ואפילו אנטיפסטי אמיתי מאיטליה בדמות סופלי וארנצ'יני, שתי מנות טיפוסיות לפתיחת הארוחה באיטליה. בקיצור, הכל מלפני ומאחורי אנטיפסטי. למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ