40 מתכונים נפלאים עם חצילים לארוחות סוף השבוע

בעידן הנוכחי בו אפשר למצוא את מרבית הירקות כמעט כל השנה, כמעט שכחנו שזוהי עונת החצילים. מטוגן, קלוי, צלוי ואפוי - הנה 40 מתכונים שכדאי לעשות עם חצילים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אינוולטיני חצילים. האיטלקים מתים על חציליםצילום: לימור לניאדו תירוש
רותם מימון
רותם מימון

כמו כוסברה ופטרוזיליה, יש אנשים שלא מסוגלים לסבול חצילים. מבחינתם, מדובר בחומר גלם שיש להוציא מחוץ לחוק. עד כדי כך. או שאוהבים או ששונאים, אך אף פעם לא אדישים. ולמה? לא פעם ההסבר לכך נובע מטעמו הייחודי, הדומיננטי, שאחריו התבשיל אינו אותו הדבר. לעומתם, היה כבר מי שאמר שזה השונא חצילים פשוט עוד לא טעם את המנה הנכונה. ונראה אותם אדישים לחצילים שיצאו הרגע מסיר הטיגון. יש בזה משהו.

אפשר להגיד הרבה דברים על החציל, אך בראש ובראשונה צריך לומר: רב פנים הוא ומתאים את עצמו לכל טכניקת בישול כמעט. זוהי אחת הסיבות שאפשר למצוא אותו במטבח שלנו באינספור מופעים – מטוגן, קלוי, אפוי, מבושל ומאודה, צלוי וכן הלאה ובהתאם לכך מנעד הטעמים המופקים ממנו ואינספור המנות שניתן להכין ובכל פעם – ניצוץ חדש של טעם מבליח ממנו וכאילו נולד החציל מחדש.

על אף שנראה החציל כאילו נולד וגדל במטבח הים תיכוני והוא נחלתו הבלעדית, מפתיע בכל פעם לגלות שהחציל נולד בכלל בהודו ומשם התפשט מערבה ומזרחה. עשה סיבוב יפה בסין ומצד שני - באירופה כשבספרד, צרפת, טורקיה ויוון ובכלל בבלקן, השאיר אחריו שובל ארוך של מנות. ובכל אחד מהמקומות החציל זוכה בטעם אחר, מהמתוק ועד החריף, באינספור מתכונים.

בעבור חובבי החציל בחרנו מתכונים נפלאים עם החצילים, בין אם כשחקן ראשי ובין אם משני, בסלט או בתבשיל, על הגריל או בתנור, מטוגן ומוקפץ. רוצו לשוק וקנו חציל, כי עכשיו - ממש עכשיו - זוהי העונה הטובה ביותר שלו. 

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ