לפתיח ולקינוח: 16 מתכונים עם נקטרינות

המחיר יורד והן תיכף נעלמות, זה הזמן לנצל את שיא עונת הנקטרינה לטובת מתכונים קיציים ועסיסיים לתחילת השבוע

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
טארט גרעיני דלעת ונקטרינות.
צילום: מתן שופן
רותם מימון
רותם מימון

הקיץ רק מתחיל ואנחנו כבר מחשבים את קיצם של פירותיו לאחור. מה נעשה בעוד שלושה חודשים? במה נתנחם? אך לא נבכה על פירות בטרם לכתם, אלא נהנה ממה שיש. אחרי שהתענגנו על המשמשים, הדובדבנים והשזיפים, הגיע תורה של מלכת הקיץ: הנקטרינה.

אחרי כל השנים שהיא עמנו, יש עדיין המבלבלים את הנקטרינה וחושבים שמדובר בפרי שנולד מהכלאה בין אפרסק לשזיף (אבל לא כך הדבר), אלא שמדובר בסופו של דבר בגלגול קרח משערות של האפרסק. כך או אחרת, הנקטרינה עובדת נפלא בסלטים כאלמנט פריך - חמצמץ מתקתק וטעים ואילו באפייה יוצאים ממנה טעמיה המתוקים. גם מול גבינות (כחולות בעיקר) היא עומדת בגאון ונותנת ממד של ניגודיות והשלמה, בעת ובעונה אחת. ככלל, בכל מתכון בו תמצאו אפרסק - אפשר לשקול להמיר אותו בנקטרינה, והפוך.

לכן, במקבץ הבא תמצאו רק מתכונים עם נקטרינות – סלטים עם בורגול, עגבניות שרי וכרוביות או מאפה שכבות קולרבי עם נקטרינות וגבינה כחולה בתנור; וגם פוקצ'ה עם נקטרינות ושזיפים, סורבה ביתי משני סוגים וכמובן בעוגות: טארט גרעיני דלעת ונקטרינה או עוגת נקטרינות טבעונית. בקיצור, כמו שהבנתם - יש לנו חיבה עזה לנקטרינה.

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל של אתר הארץ

חפשו באינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ