קינוחים טבעוניים לקיץ שהגיע הזמן להכין בבית

המתכונים שישימו סוף לשם הרע שיצא לקינוחים טבעוניים, לכבוד יום שני ללא בשר

רותם מימון
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
כנאפה טבעונית
כנאפה טבעונית

מי שעוקב אחר המדור ודאי שם לב לעובדה שבימי שני, אנחנו לוקחים חלק במה שנקרא "יום שני ללא בשר" ובו אנחנו שמים על ראש שמחתנו רק מתכונים צמחוניים וטבעוניים. אחרי שבשבוע שעבר הבאנו תצוגת תכלית של כל מה שאפשר לקרוא לו גלידה טבעונית, במסגרת זו בחירת העורך מוקדשת הפעם לקינוחים טבעוניים קיציים. לצערנו הרב ולא בצדק, יצא לקינוחים הטבעוניים שם רע. בעבור לא מעט חובבי אוכל זה שאין ביצים, שמנת, חמאה, חלב או דבש בקינוח הופך אותם באופן אוטומטי לפחות טעימים. שטויות בחלב סויה.

אנחנו חיים בעידן בו יש מספיק חומרי גלם אחרים שיעשו את העבודה, על כן נשתמש פה בהרבה מייפל, קוקוס בשלל מופעיו, בננות ומחיות תפוחי עץ - כל מה שצריך בשביל ליצור קינוחים נפלאים. ומעבר לכל אלה, כשמדובר בקיץ מצטרפים אל חומרי הגלם הללו גם לא מעט פירות שמעלים אותם כיתה בהצטיינות יתרה. הנה מקבץ קטן מתוך שפע קינוחים טבעוניים שנמצאים אצלנו בקנה: מרק צ'יה קר עם פירות, קינוח אסיאתי של טפיוקה ומעל לכולם: מוס השוקולד הטבעוני של לימור לניאדו תירוש הפך אצלנו כבר לקלאסיקה, כמו גם הגרסה לכנאפה נטול גבינה של השף גל ברזילי. אז מי אמר שאין לטבעונים מה לאכול לקינוח? 

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל של אתר הארץ

חפשו באינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ