גלידות טבעוניות ביתיות ב-16 דרכים טעימות

בשביל סורבה או גלידה טבעונית ביתית לא צריך הרבה מעבר למעבד מזון טוב, קרם קוקוס וכמה פירות קפואים. אחרי זה אפשר לשבת ולהתענג על אחד מ-16 הקינוחים הקפואים לקיץ

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קסטת וניל עוגיות
צילום: דודו בכר
רותם מימון

עד להודעה חדשה, אנחנו עברנו לגופיות וכפכפים והאוכל שלנו בהתאם. לכן, את מדור "יום שני ללא בשר" החלטנו להקדיש היום למה שבחלומנו ילווה אותנו למשך כל ימות הקיץ - גלידה. ולא סתם גלידה, אלא גלידה טבעונית. במקרה הנוכחי נרחיב את היריעה לכדי סורבה וקרטיבי פירות שכולם יחד עונים על ההגדרה של קינוח קיצי נטול חלב על שלל מוצריו. לפני שיתחילו פה הטרוניות והטענות, מדוע קוראים לזה גלידה כשבפועל אין בזה אחוזי שומן מסוימים - לטובת קוראים אלה אפשר גם להסתפק בהגדרה של מעדן קפוא, בסדר. תנוח דעתכם. כך או כך, במתכונים היום נעבוד עם הרבה מאוד קוקוס ושלל פירות קיציים שיעניקו לא רק סוכר לכל קינוח, אלא גם מרקם.

אבל לפני המתכונים כמה מלים למי שנרתעים מהכנת סורבה או גלידה בלי מכונה. כל מי שאי פעם עבד עם מכונת גלידה כבר יודע להגיד שתכל'ס - הסיפור הגדול מסתכם בשתי מלים: קור וסיבובים. בשביל זה לא צריך מכונת גלידה. אם יש לכם יד חזקה ובוטחת שיודעת למעוך ולבחוש, מעבד מזון תקין, קרם קוקוס ופירות קפואים, לא צריך הרבה מעבר לזה. סמנו לעצמכם: 16 המערננים הרשמיים של הקיץ.

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ