ואיך החום פתאום עולה: 26 מתכוני קינוחים ועוגות עם קרמל

קרמל מלוח הפך לאחד הקינוחים המבוקשים במסעדות ונראה שהטרנד לא עוצר לרגע. אז איך מכינים קרמל? ומה הקטע של קרמל מלוח?

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קרם קרמל קלאסי (סגנון: לימור לניאדו תירוש. כלי קרמיקה: ורד טנדלר דיין)
צילום: לימור לניאדו תירוש
רותם מימון
רותם מימון

כבר לא מעט זמן מתנהל לו במחלקת הקינוחים, רומן גדול ולא סודי בכלל בין המתוק למלוח, ואם צריך להכתיר מלך אחד שגנב את ההצגה אין ספק שמדובר בקרמל. בכל מסעדה תמצאו בתפריט הקינוחים לפחות מנה אחרונה אחת עם קרמל ובאותיות הקטנות תתגנב גם המילה: מלוח. יש מי שאומר שהטרנד מיצה את עצמו ואי אפשר להכיל אותו יותר. אנחנו אומרים, בסדר, לא צריך להיות כאלה הייטרים כשמגיעים לקינוחים. סוף סוף נזכרנו כמה טעים יכול להיות סוכר כשמעלים אותו לטמפרטורה גבוהה והוא מתחיל להתפרק ומתחבר בחזרה בטעם שונה, עם טעם ייחודי בקצה של שרוף-מתקתק-מלוח יש שאומרים אפילו משהו בין חמאה לאגוזים או וניל.

בעבור לא מעט חובבי אוכל, קרמל בקינוחים הוא האומאמי האמיתי, אבל קודם לטרנד הנוכחי בו הקרמל האהוב קיבל טוויסט מלוח - אי אז בשנות ה-80 ואפילו קודם לכן, לא מעט ארוחות במסעדות הסתיימו עם קרם קרמל, אולי המתחרה הגדול של מוס בוואריה. אך כמו בכל אופנה - אחרי רגעי התהילה באו שנות השפל בהן זוהרו הועם - אך כאמור בשנים האחרונות אי אפשר לברוח ממנו. אפילו במעדני חלב בסופר כבר המציאו יוגורטים בטעם קרמל מלוח.

כיום כבר משלבים קרמל גם במאכלים של ממש שהקרמל מוסיף להם מתיקות מורכבת, לא עוד סוכר. אך עם זאת, ליבו יישאר לנצח בקינוחים. אז איך מכינים קרמל זריז במיקרוגל (בדקו אצל דורעם גונט)? איך מכינים קרם קרמל קלאסי (בדקו אצל אייל שני)? ומה עושים עם קרמל מלוח? ואיזה קינוחים טעימים משלבים את כל אלה יחד - התשובות ברשימה המפורטת מטה.

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל של אתר הארץ

חפשו באינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ