כל הדרכים להכין ספרינג רול במיוחד לימות הקיץ

במזרח הבינו את זה מזמן: אין כמו לאכול ספרינג רול כשחם. ועד כמה זה קל להכנה עוד לא אמרנו אפילו

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
דפי אורז במילוי פרגית קצוצה לצד פונזו־מירין פיקנטי.
דפי אורז במילוי פרגית קצוצה לצד פונזו־מירין פיקנטי. מתאים למגוון מנות צילום: מתן שופן
רותם מימון
רותם מימון

מתי נוכל לחזור לטייל בעולם? קשה לדעת. מיום ליום, הגעגוע לטיול במזרח גובר ובעבור חובבי האוכל, מסע אל המזרח אומר ביקור בלונה פארק קולינרי משוגע. בינתיים, נגזר עלינו להתרפק על הזכרונות ולנסות לשחזר בבית כמה וכמה מנות, או להזמין מקום לאיזו מסעדה אסיאתית (רגע לפני שסוגרים אותן שוב). לא משנה היכן מטיילים במזרח, סיכוי סביר הוא ליפול על רול - מילוי של ירקות, בשר או פירות ים עטוף ומגולגל בבצק דק, לעתים עשוי מחיטה ולא מעט פעמים מדפי אורז, טרי - מאודה או מטוגן. בטיול לווייטנאם הופתענו לגלות שיש לא פעם הבחנה ברורה בין רול בגרסה המטוגנת לבין הגרסה הטרייה או המאודה שנקראת בכלל סאמר רול. הגרסה הווייטנאמית, אם נשווה לאגרול המטוגן שמגיע מסין, היא הרבה פעמים לעולם תהיה מגולגלת בדפי אורז ממולאים בבשר קצוץ או שרימפס, עשבי תיבול ירוקים ריחניים ומלאי טעם וכמובן ירקות. כל כולה זועקת קיץ ומענה לחום הגדול שהכה בנו ברחובות הו צ'י מין סיטי. 

הספרינג או הסאמר רול, אם תרצו, הוא האוכל האולטימטיבי לאכילה, כמו גם להכנה בימים חמים. הוא טרי ומרענן, לא מאוד מכביד על הבטן, קל מאוד להכנה ואפשר להכין את הרולים ממש בסמוך לזמן הארוחה (בתנאי שיש לכם את כל חומרי הגלם). עצה שלנו? החזיקו תמיד בארונות דפי אורז (רצוי בקוטר של 22 ס"מ) ואטריות דקיקות (לעתים נקראות מקלוני אורז או שעועית), כל השאר סביר להניח שיש לכם במקרר. 

נ.ב. לטובת מי שהגיע עד הלום בציפייה לקבל גם מתכון לאגרול, לא נאכזב ונשלח אתכם הישר לסוף הרשימה. המתכון הבסיסי לאגרול ביתי מחכה לכם שם. 

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגיות קשורות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ