פרנץ' טוסט ב-16 מתכונים מעולים

לא רק לילדים, לא רק לארוחת בוקר ולא רק עם מייפל וסוכר: 16 דרכים טעימות במיוחד להכין לחם מטוגן או בשפת העם: פרנץ' טוסט

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לחם מטוגן בחמאה ויין לבן
לחם מטוגן בחמאה ויין לבןצילום: דן פרץ
רותם מימון
רותם מימון

על הנייר, לחם יבש מאתמול מטוגן עם ביצים וקצת חלב לא נשמע כמו הדבר הכי טעים בעולם, אבל בפועל - קשה לחשוב על מנת שאריות טעימה יותר מסך כל חלקיה. כל כך טעימה שלפעמים קשה להמתין שהלחם יתייבש.

הפרנץ' טוסט נולד בתקופת ימי הביניים, בימים בהם לא זרקו כלום והיה לגיטימי לנצל כל דבר במטבח עד תום, על מנת לשבוע. למרות ששמו מעיד על לידה בצרפת, יש גרסאות שטוענות כי הוא נולד דווקא בגרמניה או באיטליה, היגר כמו ההמבורגר לאמריקה ונקרא במשך תקופה ארוכה טוסט גרמני. האמריקאים, שהתקשו לקבל את המחווה הזו, שינו את שמו לצרפתי בדיוק כמו שעשו לצ'יפס. בצרפת, אגב, קוראים לו בכלל Pain perdu, כלומר לחם אבוד. אבוד אולי כלחם, אבל זה ממש לא סוף הדרך שלו.

היום זה נראה לנו מובן מאליו, אבל אז ההבנה שלחם יכול לקום לתחייה אם מרטיבים אותו מעט במים או בחלב ואם מוסיפים אליו ביצים, קצת סוכר או מלח הוא גם הופך למשהו טעים - היא לא פחות מגאונית. טוב, אולי נסחפנו בלהט הרעב ומעודף מתיקות. אבל בואו נודה על האמת, איך אפשר לסרב למנה שתמיד מצליחה? שיכולה להיות גם מתוקה וגם מלוחה? שיכולה להיות מעודנת ומושחת בעת ובעונה אחת? על אף שזה נראה המתכון הכי ברור מאליו בעולם, מפליא בכל פעם לגלות דרכים רבות ליצירת פרנץ' טוסט ולכל אחת מהן ניואנס או טיפ קטן ללחם אבוד מושלם.

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגיות קשורות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ