מרענן, קיצי, בועט: סלט אטריות אסייתי ב-20 דרכים

יפני, סיני או תאילנדי, חריף, מתקתק או פיקנטי, קריר או בטמפרטורת החדר: סלט אטריות הוא תמיד מרענן, טרי, מפתיע ומתאים למזג האוויר המהביל שלנו. כך תכינו סלט אטריות אסייתי ב-20 מתכונים מעולים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אטריות סובה עם טחינה יפנית ופירורי ברוקולי
צילום: לימור לניאדו תירוש
רותם מימון
רותם מימון

מסין ועד יפן, במזרח אסיה כולם מכורים לאטריות. בכל מסע למזרח מפתיע לגלות כמה עולם האטריות האסייתי הוא עצום ורחב ממדים ולא רק בהיקף ובהיצע האטריות (חיטה, ביצים, אורז, כוסמת ומה לא), אלא גם במגוון המנות שניתן להכין מהן. בתודעה שלנו האטריות האסייתיות מסתכמות הרבה פעמים במרקים או בהקפצה בווק, אך במזג האוויר שלנו - אין כמו סלט שאפשר לאכול אותו קר או בטמפרטורת החדר והוא עשבוני, טרי, פיקנטי או חמצמץ, מתוק או מלוח ותמיד מפתיע בכל ביס. 

כמו במקרה של מתכוני הספרינג רול שהבאנו בשבוע שעבר, גם במקרה הנוכחי של סלטי האטריות - אפשר למלא את המזווה לא רק בדפי אורז, אלא גם בשלל אטריות מסוגים שונים ולשלוף בבוא העת. מדובר בבישול מהיר יחסית ואחר כך התקנה מהירה לא פחות של המנה עצמה. 

על אף שאין דבר קל ומהיר מאשר בישול אטריות, לבשלנים מתחילים נמליץ לא להתייאש אם בסיבוב הכל יוצא כמו יציקה אחת גדולה ומרוכזת. רק זכרו, אנחנו לא מדברים על פסטה. פה הכל מהיר יותר. לכן, הקפידו על ההוראות על גב השקית או במתכונים ועם הניסיון כבר תוכלו לראות מגמת שיפור. אם כבר ניסיון, אחד הדברים המשמחים ביצירת סלטים אסייתיים הוא שאנחנו כישראלים לא כפופים למסורות בישול תאילנדיות, סיניות או יפניות - כך שמותר לנו לשחק עם חומרי הגלם, לשנות את המינונים, להחליף מרכיב אחד באחר לפי העונה או הטעם האישי, לעלות או להוריד את מפלס החריפות, המתיקות או המליחות - להוסיף בשר או פירות ים, לצמחן או לטבען. הכל פתוח. קחו את המתכונים וראו בהם כהצעת הגשה ושחקו עמם, זה היופי בסלטים.

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגיות קשורות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ