30 מתכונים צרפתיים קלאסיים לכבוד יום הבסטיליה

מהמתכון למרק בצל, דרך קיש לורן, שוקרוט, קרואסון וקסולה ועד קרפ סוזט עם קרמל תפוזים, קלפוטי דובדבנים וטארט טאטן ריחני - 30 מתכונים צרפתיים קלאסיים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
צילום: מתן שופן
רותם מימון
רותם מימון

יום הבסטיליה, הלוא הוא יום העצמאות הרשמי של צרפת וחג לאומי במחוזותיה נחגג היום, כזכר ליום ה-14 ביולי 1789, בו נפלה הבסטיליה באירוע שהיה לאחד מסמליה המרכזיים של המפכה הצרפתית. השנה, מצטערים אחינו הצרפתים, נבצר מאיתנו להתהלך עמכם יד ביד בשדרות האליזה, אבל נרים לכבודכם ארוחה צרפתית טעימה.

המטבח הצרפתי הוא אולי מהמטבחים המשפיעים ביותר על עולם הקולינריה המערבי, כשמרטבים ועד קרמים, ממאפים ועד למרקים ותבשילים -  הוא נוכח בחיינו מהבגט והקרואסון ועד הווינגרט והפטיסייר. בתוך כך, לא מעט שפים מקומיים התחנכו על ברכיו ואין זה פלא שעל כל צעד ושעל אפשר למצוא פה מסעדות שבעליהן הגדיר אותן כבראסרי או ביסטרו. מסעדות צרפתיות מא' ועד ת' אולי יצאו פה מהאופנה בשנים האחרונות, אבל המטבח הצרפתי הותיר אחריו שובל ארוך של מתכונים בלתי נשכחים, מהם נביא רק קמצוץ.

למשל: מרק בצל כאן בגרסה של אייל שני, קיש לורן בגרסה הצמחונית של נחמה ריבלין או הגראטן של הדיי עפאים; סלט ניסואז קלאסי מאזור ניס או סלט חסה ברוטב וינגרט שתמיד קולע; גוז'ר, אותו מתאבן גבינה מבורגונדי שקשה עד בלתי אפשרי להפסיק לאכול או באגט פריך משל היה לכם בולנז'רי מתחת לבית; קוק או ואן ("תרנגול ביין") או פוט או פה ("סיר על האש"), תבשיל צרפתי עתיק חובב בישול ארוך; קסולה כפרי, בשרני ועשיר ניחוח או ביף בורגיניון חגיגי; ובגזרת הקינוחים והמאפים: שיעור בהכנת קרואסון קלאסי וחמאתי, כמו גם בגט ופוגאס ולמי שצריך גם משהו מתוק: קרפ סוזט ברוטב קרמל תפוזים משגע; קלפוטי דובדבנים, טארט טאטן עם תפוחים מקורמלים ועוד. את המתכונים שלנו לאסקרגו, קדרת ארנבת ורגלי צפרדעים נשמור לחגיגה אחרת.

למתכונים מומלצים נוספים 

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל של אתר הארץ

חפשו באינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ