22 מתכונים לקינוחים עם תאנים

ממולאות, אפויות או טריות, עם שוקולד, יוגורט או גבינה, במלבי או בעוגות: אנחנו בתחילת עונת התאנים ואלו הקינוחים הכי טובים שאפשר לעשות עמן

תאנים
תאנים בתנורצילום: מתן שופן
רותם מימון
רותם מימון

בסוף השבוע האחרון טיילנו בצפון, ולאן שלא פנינו היו שם עצי תאנה ירוקים, ריחניים ומפתים. בשלב מסוים, כבר אי אפשר היה לברוח, והוגשה לנו לפה תאנה טרייה ורכה, שמנמנה ומענגת, נוטפת עסיס ויפהפייה. מעבר לכל הסופרלטיבים הללו - היה לה טעם שכבר שכחנו שיש לתאנה. לא היתה ברירה, אלא להודות שזוהי ככל הנראה התאנה הטעימה ביותר שאכלנו בזמן האחרון ולהיזכר שוב למה וכמה אנחנו אוהבים תאנים.

צריך להודות, הכי טעים לאכול תאנים כמות שהן, אבל למה לא לשלב אותן באוכל, וליתר דיוק - בקינוחים? הקיץ אנחנו מקבלים פיצוי בדמות פירות מעולים והשוק מתפוצץ כרגע מתאנים. בעוד חודשיים לכל היותר כבר נתחיל להתגעגע אליהן. לכן, המדור מוקדש הפעם לקינוחי התאנים - וכמה דברים נהדרים יש באמתחתנו:

נתחיל דווקא בסוף - רוצו לדגום את המאפים שלנו: הלחמניות של הדיי עפאים והפוקצ'ה האדירה של סער מור עם קרם שקדים ופיסטוקים, שהולמים את התאנה יחד עם מוס גבינה כחולה. וכן, מדובר בקינוח. נמשיך עם שלל עוגות וטארטים שרק מחכים לפיתול תאני בעלילה. נעבור אל הקינוח המפתה של אייל שני (שמצדיק את הדימוי הסקסי שדבק בה), נדגום ריבת תאנים קלאסית ואפילו מרקחת בבישול ארוך שאחר כך תוכל להשתלב בקינוחים נוספים ונקנח בקינוחי ביס למיניהם, כמו מלבי ופאי בכוסות וכן בתאנים ממולאות. יותר מקומי מזה, אין. 

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ