סלט עוף: 18 מתכונים פשוטים וטעימים

מצד אחד זוהי מנת השאריות האולטימטיבית, מצד שני גיוון מבורך לצד הירקות. מוואקמה ועד אננס, מווייטנאם ועד אמריקה - אין כמו סלט עוף קליל באמצע הקיץ

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סלט שעועית ועוף מפורק
סלט שעועית ועוף מפורקצילום: מתן שופן
רותם מימון
רותם מימון

ימי הקיץ הלוהטים מחייבים אותנו למנות קלות וקלילות שאינן מכבידות יותר מדי על הבטן, ובכל זאת משביעות. מי שעבר לתזונה המבוססת ירקות וסלטים יודע ודאי שמדובר בקרקע נרחבת למדי, בה אין סוף למשחקים - גם אם כבר טעמתם הכל. סלט עוף עונה בדיוק על הצורך לגוון את מנת הירקות היומית, בלי להדליק את הגז ולרקוח איזה תבשיל. יתרון נוסף הוא ניצול השאריות. הכנתם עוף בתנור או במרק ונשארו כמה נתחים? אל תזרקו, אפשר לשדך אליהם כמה ירקות, לשלב עם רוטב טוב והנה מנה לתפארת.

קצת מפתיע לגלות, אך המנה המקורית, ממנה התגלגל מה שהיום אנחנו קוראים סלט עוף, התגלתה דווקא בספר מתכונים סיני. הסיפור שם היה פשוט: נתחי עוף קצוצים, מעורבבים עם הרבה מאוד תבלינים ועשבים ירוקים. משם התפשט הסלט מזרחה ומערבה וגרסאות רבות נוצרו למטבח היפני, הווייטנאמי והתאילנדי, ומהצד השני - אצל המקסיקנים והאמריקאים חובבי העוף ששידכו אותו לראשונה אל המיונז ואל הפירות.

נכון שבימינו מדובר לא פעם במנה שנועדה למלא במהרה את פינת הרעב, אך גם לסלט עוף כמה כללים - העוף הוא לא קישוט, אלא שחקן מרכזי - לכן, הסלט צריך להיות מלא בנתחים עסיסיים וטעימים של עוף חתוך. אל הנתחים כדאי לשדך עשבי תיבול טריים מהם יספוג ארומות וטעמים, תוספת לא רעה היא קצת פרי פריך ומתקתק-חמצמץ כמו אגסים, ענבים או תפוחים, ואת הכל צריך ללטף רוטב שומני מעט. בגרסה האמריקאית הקלאסית הרוטב לרוב נוטף מיונז, אבל ברבות השנים נוספו רטבים מכל וכל, ובעצם כל מה שעוף אוהב, יכול להתאים: סויה, סילאן, דבש ואפילו יוגורט או שמנת. אז איזה סלט בא לכם היום?

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ