מתכונים לקינוחי גלידה וקרח ביתיים, קלים וטעימים

לא רק ביום הגלידה הבינלאומי: כך תפתחו גלידרייה קטנה בבית, או לפחות מפעל לייצור ארטיקים וקינוחים קרים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
גלידה בסגנון מגנום ביתי
גלידה בסגנון מגנום ביתיצילום: דודו בכר
רותם מימון
רותם מימון

בזמן האחרון נראה שכל הסימנים רומזים לנו להישאר בבית. כשמצד אחד הקורונה משתוללת כמו שכחה שאנחנו בקיץ וקיץ זה אומר זמן לטייל, לרחוץ בים ולנסוע ממקום למקום; ומהצד השני - החזאים מפחידים ומזהירים מפני "התחממות נוספת" כשגם ככה למעלה מ-30 מעלות בחוץ, תגדו - מי באמת מסוגל ללכת לגלידרייה?

לכבוד יום הגלידה הבינלאומי שחל בדיוק היום, התכנסנו כאן וליקטנו את מיטב המתכונים הקיימים ברשותנו, שיעזרו לכם להפוך את הבית למפעל קטן לייצור גלידות וקינוחים. נודה מראש, על אף שניסינו את המתכונים והם אהובים עלינו עד מאוד, ברור שהדרך הקלה, המהירה ואולי גם הזולה היא לגשת לסופר הקרוב ולרכוש איזו גלידה משפחתית ולסגור עניין, אבל בשביל דברים טובים כדאי להתאמץ.

אחרי שדנו בעבר בלימוד הכנת גלידות טבעוניות, כפי שמיד תראו בחרנו מתכונים במנעד רחב - מהקלים והפשוטים ליצירת שלגונים, דרך כאלה שעושים שימוש בגלידה מוכנה ומשדרגים אותה לקינוח רציני של ממש (כמו במיטב המסעדות שרוכשות את הגלידה שלהן ובונות עליו קינוח) ועד ניסיונות של ממש להכין סמיפרדו, טילון ומגנומים - גם אם אין לכם מכונת גלידה בבית. אגב, הזדמנות נהדרת להפעיל קצת את הילדים. לא תנסו? 

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ