ענבים, משמשים ואפרסקים: מתכונים מעולים לעוגת פירות קיץ

בעונה עם הפירות הכי טעימים בשנה, זה אך מתבקש להכין מהם עוגות נפלאות. עם אפרסקים, שזיפים, דובדבנים, ענבים, משמשים או נקטרינות: 30 עוגות לסוף השבוע

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגה בחושה עם אפרסקים, הולכת מצוין עם קפה
עוגה בחושה עם אפרסקים, הולכת מצוין עם קפהצילום: תומר אפלבאום
רותם מימון
רותם מימון

אפרסקים, ענבים, מנגו, סברסים, משמשים, שזיפים, נקטרינות, דובדבנים, פטל, ליצ'י וכמובן - תאנים (ועל המלון והאבטיח עוד לא התחלנו בכלל לדבר). ובכן, האם יש הוכחות טובות יותר לכך שמדובר בעונה עם הפירות הטובים ביותר בשנה? עד כדי כך טובים שמצדנו הם יכולים להחליף ארוחה.

לא נתווכח עם העובדה שאין כמו לאכול אותם כפי שהם, אבל עונת הפירות היא גם זמן טוב לאפייה ביתית משובחת, טרייה ואפופת ריחות מתקתקים, אך אליה וקוץ בה גם השנה פירות הקיץ יקרים להחריד, כך שעם כל תאוותנו אליהם, קשה לנו להמליץ על אפייה עמם בלב שלם. ובכל זאת, כדי שאחר כך לא נצטער שלא ניצלנו את טעמה של עוגת המשמשים של אמא (ימים אחרונים ממש, חברים), או את עוגת הפירות שעליה גדלנו אי אז בימים - הנה מתכונים שאספנו ואהובים עלינו מאוד,שמנצלים את עסיס הפירות ואת מתיקותם שקצת קשה לנו להימנע משאר קלישאות: מקלפוטי נצחי עם דובדבנים או שזיפים ועד עוגה בחושה, מגאלט - להיט האפייה בסגר האחרון ועד פאי. חשוב לציין, אם לא היה ברור, כמעט כל פרי יתאים לכמעט כל עוגה - נגמרו לכם האפרסקים? לכו על נקטרינות או שזיפים וכן הלאה והכן הלאה.

הנה הן, היפות והטעימות, המתוקות והבלתי נשכחות - עוגות הפירות שלכם לקיץ.

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל של אתר הארץ

חפשו באינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ