26 מרקים קרים לגל החום הגדול שבפתח

חם לכם? קבלו את התשובה הטובה ביותר לערב מהביל: מספרד או מיוון, מצרפת או מהבלקן ואפילו מכאן - 26 רעיונות למרקים קרים נגד גל החום הקיצוני שצפוי פה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
גספצ'ו
צילום: דן פרץ
רותם מימון
רותם מימון

כמו לא מספיקה הקורונה כדי לסגור אותנו בבית, כעת באים החזאים ומזהירים מפני "גל חום קיצוני". מבחינתנו, צמד המילים "גל חום" לבדו גורם לנו להיכנס אל המטבח ולבשל, אך במסגרת השבוע הרותח הנ"ל אנחנו מעדיפים כמה שפחות להדליק את הגז, שלא לדבר על התנור. לטובת העניין גייסנו את שלל המתכונים למרקים קרים שנולדו ברחבי אירופה בכלל ובאגן הים התיכון בפרט.

בספרד לבדה אפשר למצוא לא פחות מארבעה מרקים קרים, כשהמפורסם מכולם הוא כמובן הגספצ'ו - אולם גם הסלמורחו והאחובלנקו שווים היכרות. למדינות הבלקן יש את מרק היוגורט והמלפפונים, בצרפת את מרק הווישיסואז, במזרח אירופה את הבורשט המתקתק וגם אצלנו התפתחו שלל גרסאות ביתיות למרקים קרים, חלקן מבוססות פרי קיצי כלשהו וחלקן עם הרבה עגבניות, חצילים, קישואים וכל מה שעונתי.

האמת היא שמרקים קרים הם לא רק הפתרון המושלם ויוצא הדופן לאירוח בקיץ, אלא בכלל ארוחה שלמה בצלחת, כוס או קערית. במרבית המתכונים, כפי שתראו מיד, ההכנה היא קלה ופשוטה - כמה ערבובים בבלנדר ולמקרר. ועוד הבטחה לסיום: תוך חודש וחצי-חודשיים נפסיק להעלות פה מתכונים קרים לימים החמים. הבטחה שלי. עד אז, כיוון שכל פעולה שכרוכה בהדלקת התנור או הגז מלווה גם בהורדת טמפרטורות במזגן, הסתפקו במרקים קרים.

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ