מחמוצים ועד קוקטיילים: רק מתכונים עם מלפפונים

מי אמר שהמלפפון הוא משעמם? במיצים ושייקים, בסלטים או בסביצ'ה: כל המתכונים שצריך כדי לחגוג את עונת המלפפונים ולקבל חיבוק קר מבפנים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מלפפונים חמוצים
צילום: תומר אפלבאום
רותם מימון
רותם מימון

פעם, כשעוד לא ניתן היה להשיג כל ירק כל השנה - הימים הרותחים הללו, היו שיא עונת המלפפונים. מאז זלג הביטוי לתקשורת ונהגה לרוב בזלזול כסמל לימים בהם אין כמעט עניינים חדשותיים, הקהל כולו מבלה בחופשות כאלה ואחרות ואף אחד לא רואה טלוויזיה או קורא עיתון או משהו כזה. האמת? אנחנו קצת מתגעגעים לימים כאלה, ללילות הקיץ החמים ששום דבר לא קורה בהם. אבל נחזור אל המלפפונים.

יש להודות, מבין שלל הירקות שלנו - המלפפון, על אף שהוא שחקן ראשי ומהנמכרים ביותר, נתפס בעיני רבים כמשעמם. זאת אומרת, כל המכירות והחשיבות הרבה שלו באות לא בגלל טעמו המשובח או בגלל העובדה שהוא מוסיף איזה עומק או שיא לתבשיל או למנה. נהפוכו. הוא מככב לרוב בסלטים ואולי אולי בצזיקי או במרק קר, פה ושם, רק כי הוא מעניק יתרון של פריכות טרייה ובשרנית ויודע להשתדך היטב לרטבים. זיקוקין וניצוצות? שמרו אותם לעגבניות.

בכל זאת התכנסנו פה על אף ולמרות הכל, כדי לפאר ולשבח את המלפפון שמספק בכל מנה בה הוא לוקח חלק איזה ממד קיצי וקריר, פריכות שאין שנייה לה, רעננות נעימה וקלילות עדינה ונטולת ייסורי מצפון. בכל המתכונים שתראו מיד - המלפפון נוטל חלק חשוב ביצירה הכוללת והמכנה המשותף בין רובם הוא חיבוק קריר מבפנים. בקיצור, זוהי עונת המלפפונים והגיע הזמן להחזיר להם את כבודם האבוד, כי בחום הזה אנחנו יותר מזקוקים למשהו קליל ורענן שיצנן אותנו.

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ