דובדבנים: 30 מתכונים לקינוחים, עוגות ומאפים

ממרקחת וריבה ועד קוקטיילים, מקלפוטי מתבקש ועד רביולי דובדבנים. סוף השבוע ייראה אחרת לגמרי עם קינוח מלא דובדבנים טובים בצד

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
בורשט דובדבנים. מכינים מדובדבנים חמצמצים ולא חוסכים בווישניאק
בורשט דובדבנים. מכינים מדובדבנים חמצמצים ולא חוסכים בווישניאקצילום: דן פרץ
רותם מימון
רותם מימון

את סופו של הקיץ עוד לא ממש רואים, אבל את התקדמות לוח השנה מרגישים היטב שלל הפירות שלנו. זה עתה נפרדנו מהמשמשים ובקרוב מאוד ניפרד לשלום, עד לשנה הבאה לפחות מהדובדבנים.

הדובדבנים, מהפירות היפים (והיקרים) שהצליחו להתאקלם יפה במחוזותנו מביאים עמם בכל מפגש איזו תחושה של מפגש עם אורח לא מפה, מעין ביקור של תייר אירופאי בצלחת שמביא עמו רוחות קרירות ומזג אוויר שפוי קצת יותר.

בארץ גדלים כמה וכמה סוגי דובדבנים, שלכל אחד מהם מופע קצר משלו. עוד לא מאוחר להצפין כדי להספיק לקטוף עוד כמה פירות ובחזרה הביתה, היכנסו אל המטבח, שטפו אותם היטב והתחילו לגלען, כי נכון - אין כמו לאכול דובדבנים כמו שהם, אבל בקינוחים ובעיקר בעוגות - הם מוסיפים משהו אחר - טעמם מתחדד והם צובעים בצבע סגול-אדמדמם (ולפעמים גם צהבהב) את העוגה.

לקראת אפיית סוף השבוע אספנו שלושים מתכונים עם הפרי הנהדר הזה, שאתם חייבים לנסות לפני שהעונה מסתיימת: ממרקחת וריבה ועד קוקטיילים, מקלפוטי מתבקש ועד רביולי, ורניקי ואפילו בראוניז שוקולד. סוף השבוע ייראה אחרת לגמרי עם עוגת דובדבנים טובה בצד.

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ