16 סלטים עם אורז קיציים וקלילים לכל השבוע

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סלט "אורז" בר, קישואים ונענע
סלט "אורז" בר, קישואים ונענעצילום: מתן שופן
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון

ברוח הימים החמים והמתישים, במסגרתם גזרנו על עצמנו רק מנות קלילות ולא מאוד מכבידות (שאפשר לאכול אפילו קרות), אך גם כדי להוכיח שלא מדובר בתוספת בלבד, אלא במנה עיקרית - איגדנו הפעם נבחרת מתכונים שכולם סביב סלטי אורז מרעננים, קיציים ומצננים שיכולים בקלות לתפקד כארוחה שלמה אך קלילה.

מעבר לזה, סלט אורז הוא ניצול אולטימטיבי של שאריות. בישלתם המון אורז בשבת ואף אחד כבר לא רוצה לאכול? מעולה, נסו את אחד המתכונים הבאים: סלט אורז ועדשים של אייל שני (שמעיד עליו שהוא אלוהי, אתם מוזמנים להתווכח), סלט אורז בר עם קישואים ונענע, סלט אורז אדום עם סלרי וטונה; כמובן שאי אפשר לדבר בלי מג'דרה - הפעם עם אורז פרא, ומסביבו עדשים, בורגול וסלק צלוי בסילאן שהתוצאה שלו היא קערת סלט מלאה בטעמים וצבעים; צ'יראשי יפני, או מה שמכנים גם "סלט סושי מפורק" לתפארת הדגה הנאה והאורז הדביק ומהצד השני של שושנת הרוחות - סלט אורז אדום בקוקוס ומנגו שאין טרופי ממנו.

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ