מהמלוח למתוק: מתכונים עם חמאת בוטנים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגיות חמאת בוטנים עם שקדים מקורמלים
צילום: דודו בכר
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון

סביר להניח שאם נערוך סקר ובמסגרתו נבדוק מהי הקונוטציה הראשונה שעולה לראש כשאומרים אוכל קיצי, התשובה ככל הנראה לא תהיה חמאת בוטנים. אולי נהפוכו, נדמה שאין דבר מחניק ומכביד יותר בחום הזה מאשר מחית בוטנים מוצקה ישר לגרון. רק מהמחשבה בא לנו לשתות כוס מים. ובכל זאת, מה שנכון למטבחי אינדונזיה, וייטנאם ותאילנד - הלוהטים בימים אלה ואחרים - טובים גם לנו.

אחרי שנים ארוכות בהן היתה חמאת הבוטנים נחשבת למאכל מוקצה, בא טרנד המתוק-מלוח והחזיר את חמאת הבוטנים לאופנה ואל חיינו, והאמת היא שכשמתחילים לבשל עמה מבינים גם למה. בדרך פלאית היא מתאימה עצמה לסלטים או למנות קארי חריפות ומהבילות (אומרים שזיעה זה מקרר, לא?) וכמובן ברוטב סאטה שהתגלגל מאינדונזיה לשיפודי הרחוב בבנגקוק הטעימים כל כך.

גם בתחום הקינוחים חמאת הבוטנים תופסת מקום יפה והולכת יד ביד עם שוקולד ונדמה שאין שילוב הולם מזה, בעוגיות או בעוגות ואפילו בגלידה. בעבור מכורים ממש הבאנו גם את הכריך האמריקאי הקלאסי של ג'לי ופינאט באטר עם כמה שדרוגים. ואף מילה על במבה.

למתכונים מומלצים נוספים במדור

רותם מימון

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ