כל מה שצריך בשביל ארוחת קוסקוס שלמה

איך מכינים קוסקוס כמו של מאמות תוניסאיות, איזה מרק מתאים במיוחד ומהם הסלטים שאוכלים לצד המנה: יום שלישי, הגיע הזמן לאכול קוסקוס

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קוסקוס עם קציצות דגים
קוסקוס עם קציצות דגיםצילום: מתן שופן
רותם מימון
רותם מימון

בילדותי, אפשר היה למצוא בביתנו קוסקוס פעמיים בשבוע. בשלישי ובשישי. מעולם לא הבנתי מדוע דווקא המנה הזאת של קוסקוס עם מרק ירקות (שלעתים נכנסו אליו גם עוף, בשר או דגים), מכל המנות שאהבנו לאכול, הוגשה פעמיים בשבוע. בצהרי שישי זה דווקא היה מובן - מדובר במנה דשנה שאחריה אפשר ללכת לשנת צהריים נהדרת ולהתעורר עם בור בבטן כאילו לא אכלנו מעולם, הישר לארוחת ערב. אבל למה בשלישי? כילד, לא היה לי ברור. כשגדלתי הבנתי שמדובר במסורת שסבתא וסבא הביאו עמם מתוניס, שם בימי שלישי בצהריים נהגו להגיש קוסקוס - בגלל העובדה שזהו יום השבתון של המאפיות ומה ממלא את הבטן יותר מקוסקוס? מכאן החלה מסורת שחלחלה עמוק אל מסעדות הפועלים הרבות, שעם או בלי קשר לצפון אפריקה, מגישות בימי שלישי קוסקוס. 

אם בעבר אמא שלי נהגה לעמוד בימי שישי לפנות בוקר ולפתוח ולגרוף את הסולת, לסנן, לגלגל ולהעמיד קוסקוסייר, בתהליך ארוך שנמשך כמה שעות - הרי שבימינו אנו נולדו לא מעט קיצורי דרך, שלא לדבר על חברות שונות שמציעות קוסקוס מוכן תוך חמש דקות. חילול הקודש ממש. לצד הקוסקוס הוגשו כתמיד מרקים שונים, לרוב מרק ירקות כתמתם עם עוף, סלט דלעת, מרמומה וירקות שורש מוחמצים - בקיצור, אם הקוסקוס לא הספיק - באו כל התוספות מסביב והפילו אותנו שדודים. 

לפיכך נציע כאן היום ארוחת קוסקוס שלמה - מהסולת ועד הסלטים שמסביב. לטובת מי שבוחר לקחת את הקוסקוס לכיוון אחר ולהפוך אותו לסלט, כתחליף לבורגול למשל, נציע גם כמה אפשרויות טעימות. לסיום, כן - יש לנו קינוחים של קוסקוס מתוק. מפתיע כמה שזה טעים וכמה שצריך לשנות תפיסה בראש.

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ