22 מתכונים לקינוחים מוצלחים עם מנגו

הסטיקי רייס של בית תאילנדי או הקציפה של אייל שני, פודינג אורז וחלב קוקוס או עוגת מנגו עם קשיו ועוד עוגות, גלידות ומוסים לתפארת הפרי הסמוק והטרופי

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגת מנגו-קשיו
צילום: מתן שופן
רותם מימון
רותם מימון

ירים את ידו מי שלא עברו אצלו בכמה מקבוצות הוואטסאפ השונות, רחשים והודעות אודות פירות מנגו מאיה טריים, מתוקים ובעיקר בשלים שמוצעים למכירה בימים אלה בזיל הזול וישירות מהחקלאים המגדלים אותו. זוהי עונת המנגו, חברים, ואנחנו כאן כדי לחגוג אותה ולהוציא ממנה את המיטב.

מנגו, הפרי הטרופי והצהוב-כתמתם, הדביק והעסיסי, הוא פרי תאווה שקשה להקל בו ראש. אופן אכילתו הוא סוגייה ראויה לדיון בפני עצמה, כשהעם נחלק לשני מחנות  –  אלו שקולפים אותו ואוכלים רק כשהוא עירום או אלה שהופכים אותו לקיפוד מתוק, בעל גב מקומר מנוקד קוביות-קוביות.

כך או אחרת, קשה לעמוד בפני ריחו המשכר של פרי הקיץ המשגע הזה. אמנם מתכון לעמבה לא נציע לכם הפעם, גם לא סלט תאילנדי עם מנגו ירוק ובוסרי - אז מה נציע כדי ליהנות עוד קצת מהמנגו? רק קינוחים מוצלחים לקראת סוף השבוע. בין המתכונים: הסטיקי רייס של מסעדת "בית תאילנדי" או הקציפה של אייל שני;  שני נוסחים לעוגה שמשלבת בין מנגו לקשיו (בבצק או בקרם) ומתכון אחד לעוגת מנגו הפוכה; טארט מנגו בשלוש שכבות או מוס מנגו גאוני בשני מרכיבים שמכינים תוך דקות; פאדג' שוקולד או גלידה טבעונית, לאסי מנגו קלאסי ואפילו קוקטייל מרגריטה מקסיקני ועוד.

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל של אתר הארץ

חפשו באינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ